Některá klišé o umu žen již dávno neplatí

Každý to zná – ta typická klišé, se kterými muži a ženy přicházejí denně do styku. Nutno podotknout, že na některých trochu pravdy bude, některá ale můžeme na základě vědeckých poznatků, denního pozorování nebo ze zkušenosti s čistým svědomím vyvrátit. Alespoň ty, ve kterých jsou ženy stejně dobré jako muži.

Parkování

Tohle klišé je s ženami snad pevně svázané. Ženy neumějí, na rozdíl od svých mužských protějšků, jednoduše zaparkovat. Tak tenhle hloupý předsudek lze vyvrátit dokonce z několika úhlů pohledu. Pokud bychom toto tvrzení vzali v úvahu doslova, jak by tedy bylo možné, že denně svá auta zaparkují miliony žen? A díky tomuto faktu je možné dokonce několika studiemi dokázat pravý opak. Na základě výzkumu anglických vědců dokážou ženy zaparkovat auto nejen rychleji, ale dokonce i přesněji než muži. Navíc vyšlo najevo, že ženy umějí na parkovišti najít volné místo mnohem rychleji. A dokonce i tolik vysmívané parkování žen pozadu dopadlo pro ženy lépe.

Spravování financí a majetku

Časy, kdy se ženy věnovaly výhradně potomkům, už jsou naštěstí z větší části minulostí. V současné době je stále více těch, které se v oblasti financí už nespoléhají výhradně na svého partnera. Ženy se mnohem častěji stávají finančně nezávislými. A to je důvodem, proč se začaly zajímat nejen o osobní úspory, ale i o možnosti dlouhodobých investic.

Jak úspěšné jsou ženy v ukládání financí dokazuje analýza jedné z bank. Překvapivě ukládají ženy-investorky svoje finance častěji lépe a úspěšněji než jejich mužští konkurenti. Zatímco muži investují spontánně a s rizikem, ženy mnohem více nad investicemi přemýšlejí. A protože nepodstupují tak často velké riziko, nemusejí se ani vyrovnávat s tak velkými ztrátami jako muži-investoři.

Fotbal

Také klišé, že ženy zacházejí s balonem hůř než muži, se drží opravdu až umíněně. Pravdou je, že ženský fotbal funguje trochu jinak než mužský. Samozřejmě že ženy hrají, díky svojí menší muskulatuře, o něco pomaleji, v průměru ale naběhají na hřišti stejně kilometrů jako muži. A jak míní experti – ženský fotbal probíhá mnohem plynuleji. Zatímco hra v podání mužů je přerušená 28krát, u žen je to pouze 8krát.

Věda a technika

A samozřejmě jsou ženy neskutečně špatné v matematice a ostatních vědeckých oborech. Že toto tvrzení neplatí obecně, lze doložit faktickým číslem přijatých žen na vědecké studijní obory. V roce 2017 se do prvních ročníků všech matematických a vědeckých oborů přihlásilo 51 procent žen. A nejedná se pouze o teoretické obory, ale i o aplikovanou vědu jako je biomedicína, geoekologie a textilní technika.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat