S karanténou jsme se vrátili zpět do doby před revolucí

Aktuální opatření, která mají za úkol chránit obyvatele od šíření koronaviru, se v mnohém neliší od období totalitního režimu, který nám vládl před desítkami let. Samozřejmě jde o nadsázku, takže náš článek neberte příliš vážně, ale v tomto těžkém období je potřeba umět se trošku pousmát nad ironií osudu.

Fronty na nic

Od doby, kdy byl u nás v republice vyhlášen stav epidemie, hrnou se do obchodů proudy zásobchtivých zákazníků. K jejich překvapení jsou ale regály téměř prázdné, stejně, jako tomu bylo kdysi. Když není mouka, ukořistí alespoň prostředek na nádobí, ačkoli z něj chleba neupečou, mohl by se hodit. Nakonec čekáme v nekonečných frontách, kde lidé platí to, co nechtěli a následně odcházejí s úlevným pocitem, že mají alespoň to, pro co vůbec původně nepřišli.

Nejsou ani vložky

Že z regálů zmizí trvanlivé potraviny, by se očekávat dalo. Ale když stojíte před prázdným regálem s dámskými hygienickými pomůckami, začnete přemýšlet, jak budete situaci v případě potřeby řešit. Naštěstí existují další možnosti, jako jsou vyvařené kousky plátna (pokud nějaké zbyde od výroby roušek), případně vata v síťované gáze…

Sousedi spolu nemluví

Dříve jste si dávali pozor na ústa, abyste neskončili v kriminále, no, a dnes je to vlastně stejné. Šíření viru se stalo trestným činem a v rámci preventivních opatření jsme se dostali tak daleko, že nevěříme ani svým nejbližším. Chováme se k nim s odstupem, raději spolu nemluvíme, a když se náhodou někdo přiblíží na pár metrů, couváme. Jediný rozdíl je v tom, že dříve jsme se báli příliš nahlas vyslovených názorů a dnes kapénkové infekce. V konečném důsledku je ale přístup spoluobčanů stejný.

Bez povolení ani za humna

Nejen zavřené hranice státu, ale už i jednotlivých krajů či obcí nutí jejich obyvatele vymanit se z pomyslného vězení, jakkoli nás má chránit. Obyvatelé uzavřených obcí opouštějí svá bydliště v noci, po polních cestách a objížďkami, ti poctivější žádají o povolení hlídkující policisty a zařizují si „výjezdní doložky“ u svých zaměstnavatelů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
20 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat