V čem jsou ženy lepší než muži

Ženy jsou silnější než muži. Alespoň v některých věcech určitě.

Ženy vydrží větší bolest, jsou schopnější v multitaskingu a mají ještě hodně dalších schopností a talentů, které muži nemají. Není divu, že jsou označovány jako silnější pohlaví. Protože – ruku na srdce, milé dámy – spoustu věcí umíme mnohem lépe než muži.

Čtou více knížek

Jak už vědí vědci dlouho – kdo v dětství hodně čte, je v dospělosti inteligentnější. Přitom z průzkumu vyplývá, že pro knihu sáhne 67 procent žen, ale jen 53 procent mužů.

Jsou spořivější než muži

Sociologové se shodují, že muži častěji nakupují první lepší, a tím také většinou dražší výrobek. Oproti nim jsou ženy mistryněmi ve srovnávání cen.

Umějí lépe zaparkovat

Že to není pravda? Ale ano! Muži sice zaparkují i na nejmenší parkovací místo rychleji (asi za 16 vteřin), zato stojí nakřivo. Ženy, pravda, potřebují v průměru asi 24 vteřin, ale pak jejich auto stojí perfektně rovně.

Mají lepší paměť

My ženy si umíme pamatovat a lépe vzpomenout. Jak potvrzuje věda – máme zkrátka lepší schopnost zapamatování. Schválně se partnera zeptejte, co jste měla na sobě na prvním rande.

Jsou lepší na vedoucích pozicích

Ženy jsou nejlepší šéfky. Podle studie mají firmy se ženami na vedoucích pozicích o 35 procent větší obrat, takže děvčata – nasedat do ředitelských křesel!

Mají lepší čich

My ženy máme mnohem jemnější nosánek. Na rozdíl od mužů cítíme pachy a vůně mnohem lépe i ve vyšším věku. A máme mnohem dokonalejší čichovou paměť. Nepamatujete si snad naprosto přesně vůni vanilkového pudinku od maminky?

Jsou šťastnější než muži

Mezinárodní index štěstí mluví jasně: 51 procent žen se cítí šťastně a je se svým životem spokojenějších, než 47 procent mužů. Podle průzkumu mají muži radost spíše z materiálních věcí, zatímco ženy naplňuje rodina a přátele.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:20
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat