Procházka životem po šťastnější cestě

Myslíte si, že život je spíš tanec než boj? Pak máte v životě štěstí. Pokud naopak spíše bojujete, máme pro vás jednoduchý trik pro štěstí.

Možná je to hned na začátek trochu kruté, ale pravdivé – život bohužel není neustálé potěšení. Běží spíše jako taková sinusová vlna střídání šťastných a méně šťastných fází.

Těžko na tom můžeme něco změnit, ale to není špatně. Protože i když to zní hloupě a otřepaně, fáze, kdy jsme spíše na dně, nás posiluje. A pak si můžeme více vážit toho dobrého. Jako lidské bytosti si zvykneme na vše, takže v určitém okamžiku to už považujeme za samozřejmost – a byla by škoda přestat vnímat všechny ty okamžiky štěstí, že?

Jediným problémem je, že pokud jsme nešťastní a cítíme se špatně, obvykle toho moc neuděláme a všechno je pro nás těžké. A to je taky škoda. Nakonec máme jen jeden život a ten musíme „žít“ i v těžkých fázích. Proto občas potřebujeme něco, co nám zvedne náladu. Následující trik je až směšně jednoduchý – funguje ale vždy!

Buďte šťastní

Abychom pomohli dobré náladě znovu se dostat na světlo, potřebujeme vědět jen jediné – jak oklamat náš mozek. Nebojte, není to nijak škodlivé. Určitě znáte kouzelný efekt úsměvu: Jakmile se začneme usmívat, hned se budeme cítit o trochu lépe, i když se do úsměvu ze začátku nutíme.

Podobně to funguje i s držením těla: Pokud zaujmeme vzpřímený, veselý postoj – tedy ramena uvolněná dolů a dozadu, hlava vzhůru a natažený krk, signalizuje to našemu mozku, že život je krásný, jsem v pohodě a překypujeme sebevědomím. Takže se cítíme šťastní a v dobré náladě.

Aby trik fungoval, věnujte trochu pozornosti jeho tréninku – třeba před zrcadlem. Zjistěte, jaký je váš postoj ke štěstí a jak vypadáte, když jste šťastní. Nezachrání vás to sice před další nešťastnou fází, ale pomůže vám se s ní vyrovnat mnohem rychleji.

Zdroj: názory autora






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat