Toxické věci komplikující život i vztahy

Ne, zítra, ale hned! Toužíte být vitální, veselí a spokojení? Pak se konečně zbavte negativních vlivů, které vás srážejí na kolena. A začněte u závistivé kamarádky!

Blaženost, uspokojení. Jak vlastně popsat štěstí? Internetová encyklopedie ho charakterizuje ve dvou odlišných významech či souvislostech: jako vnější příznivou událost nebo okolnost, často nahodilou a nezaslouženou, nebo jako vnitřní pocit radostného a více méně trvalého naplnění (1). Bohužel se stává, že štěstí negativně ovlivňují jisté toxické věci, se kterými se v běžném životě setkáváme. Které to jsou a čeho byste se i vy měli zbavit?

Neuspokojivá práce

Podle statistik průměrný člověk pracuje 38,5 až 40,7 hodiny týdně. (Počty odpracovaných hodin se liší podle činností.) Pokud ráno vstáváte s pocitem, že vás zaměstnání dlouhodobě ubíjí, zvyšuje úroveň stresu a přispívá ke zdravotním problémům, je jasné, že takhle se nedá žít. Udělejte si rekvalifikační kurz, změňte instituci, vrtněte se jiným směrem. V životě budete mnohem spokojenější (2).

Škodlivá přátelství

Lidé, se kterými trávíme čas, významně ovlivňují naše každodenní chování a nápady, ať už si to připouštíme nebo ne. Vždy je lepší obklopovat se těmi přejícími a pozitivními! Přátelé, kteří vás neustále urážejí, napadají a brzdí váš růst natolik, že se v jejich přítomnosti cítíte vyčerpaně, za vaši pozornost nestojí (3).

Sebepohrdání

Nikdy nemůžete po nikom chtít, aby vás měl rád, když sami trpíte nízkou sebeúctou. Pokud nenávidíte to, kým jste, jak můžete očekávat, že se budete radovat ze života? Řekněte si dost. Už žádná bezmoc, sebepodceňování a zničující myšlenky! Posilujte sebevědomí, třeba pod vedením celostního terapeuta a kouče, a proměňte se v živou a energickou bytost (3). Dá se to, ne, že ne.

Minulost

Co by bylo, kdyby…. Netrapte se svými minulými omyly a přešlapy. Minulost už není něco, co můžete ovládat, spíš vás tenhle pohled přes rameno obírá o energii. Co se stalo, stalo se. Soustřeďte se na budoucnost, svůj osobní růst, dělejte věci, které vás naplňují. Nemá cenu si do ran vědomě sypat sůl (3).

Špatné jídlo

Polotovary, smažená jídla plná sodíku a nezdravých tuků. Nikdo neříká, že si je nemůžete dát, ale jsou-li na vašem talíři každý den, věřte, že stojí za špatnou náladou, únavou, nezdravě vypadající pletí i vysokým krevním tlakem. Přepnutím svých stravovacích návyků na zdravé, živější potraviny z vás udělá nového člověka. Jakmile začnete vyváženěji jíst, budete překvapeni, jak moc to pozitivně to ovlivní váš život (4).

Zdroje: (1) en.wikipedia.org/wiki/Happiness, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3813007/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4021390/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6146358/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat