Při nákupu spotřebičů mají ženy a muži odlišnou taktiku

Sledujete emailové nabídky týkající se výprodejů spotřebního zboží? Ženy to prý dělají zcela běžně. Muži takovou přípravu nedělají, a pokud je příležitost, snaží se o ceně vyjednávat přímo na místě. Dá se tím opravdu ušetřit?

Že jsou muži z Marsu a ženy z Venuše, to je všeobecně známý fakt. Toto omílané klišé naznačuje jejich rozdílnost, která mnohdy připraví hodně perné chvilky. Dělají vůbec obě pohlaví něco úplně stejně? Zřejmě ne. I při nákupu nových spotřebičů mají jinou taktiku a strategii!

Je čas vyrazit do elektra, miláčku!

Někdy se spotřebič bohužel neopravitelně porouchá, jindy jeho zastaralé funkce přestávají uživateli vyhovovat. Kde jsou však ty doby, kdy se bez předchozí přípravy a jen tak z plezíru vyrazilo do obchodu a tam se vybrala náhrada! Do nákupů zasáhla nejen moderní doba, ale tak trochu i zmíněná odlišnost pohlaví. Jak to dnes funguje? To odhalil průzkum americké neziskové spotřebitelské organizace Consumer Reports, která se zaměřuje na nezávislé testování produktů a analýzy trhu (1).

Štěstí přeje připraveným. Vždycky a všude

Z jeho poznatků vyplývá, že pánové i dámy chtějí učinit výhodnou koupi za každých okolností. A je to samozřejmě v pořádku. Jdou na to ovšem trochu jinými způsoby. Zatímco ženy využívají emailových oznámení o výprodejích a slevách, muži se o ceně snaží vyjednávat přímo na místě. A pozor, mnohdy jim to prochází! Tedy alespoň u maloobchodníků, kterým se snaží namluvit, že stejné zboží je u konkurence k mání za výrazně nižší částku.

Tohle „nefér“ jednání je hospodyňkám podle zvýšeného průzkumu zcela cizí. Něžné pohlaví si raději udělá svoji malou sondu trhu ještě před nákupní akcí a k prodejci vyráží „najisto“. A protože je esteticky zaměřené, kromě funkcí nabízených spotřebičů se oproti tomu silnějšímu zajímá o jejich vzhled, propracování a detaily. Přece kdo by chtěl mít doma rychlovarnou konvici nebo horkovzdušnou fritézu, která nezapadá do celkového kuchyňského designu! Nejde jenom o spotřebu a otáčky, i barva hraje prim!

Zdroj: (1) www.consumerreports.org/cro/about-us/what-we-do/research-and-testing/index.htm







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat