Zářivě čistý gril

Grilování milujeme – jen kdyby druhý den ráno nebyl na zahradě stále špinavý gril. S tímto domácím prostředkem ho ale zvládnete vyčistit do zářivé čistoty.

Grilování je úžasně společenské a v letních dnech úžasný nápad. Jen kdyby po něm vždy nezůstal špinavý gril se zbytky z poslední party. Gril byste totiž měli čistit až po řádném vychladnutí – pak už je ale špína tvrdošíjně usazená. Co s tím?

Gril vyčistí jedlá soda s vodou

Je to jednoduché: Umístěte grilovací mřížku do velké mísy nebo vany. Nyní na špinavou mřížku rovnoměrně nasypejte 2 až 3 balíčky jedlé sody. Poté přelijte vodou tak, aby byl grilovací rošt zcela zakrytý. Nechte přes noc namočený, znovu opláchněte – a zbytek odstraňte tvrdou stranou kuchyňské houbičky. Vsaďte se, že váš gril bude znovu zářit novotou.

Gril nikdy nečistěte kovovým kartáčem

Grilovací kartáče s drátěnými štětinami jsou sice účinným prostředkem k rychlému vyčištění znečištěného grilovacího roštu, ale také existuje riziko, že se štětiny uvolní (to platí zejména u starších čisticích kartáčků) a uvíznou na roštu. Následkem toho se štětina může pak dostat do grilovaných pokrmů a jejich konzumace tak způsobit vážná poranění v ústech nebo v nejhorším případě při spolknutí fatální následky v trávicím traktu.

Aby k tomu nedocházelo, měli byste se proto vyvarovat čištění grilovacího roštu kovovým kartáčem s drátěnými štětinami a místo toho používat alternativy jako například kartáč s nylonovými štětinami. Měkčí štětiny mohou způsobit výrazně méně zranění. Můžete také použít speciální čistící houbičky na gril nebo na vydrhnutí roštu použijte kuličku z alobalu.

Pokud jste si pořídli dražší kovový kartáč a nechcete se ho hned zbavovat, měli byste pro jistotu po každém čištění důkladně zkontrolovat, zda ně něm neulpěly nějaké štětiny. Po vychladnutí roštu ho také můžete opatrně otřít vlhkým hadříkem a případné štětinky tak odstranit.

Zdroj: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat