Přijmout své nedostatky je cesta ke štěstí

Deprimují vás vlastní chyby? Netrapte se a smiřte se s nimi. Jak? Ze všeho nejdříve se přestaňte srovnávat s ostatními a vybudujte si ke svému tělu lepší vztah.

Dnešní doba přeje dokonalosti. A s tou je hodně těžké udržet krok! Se vší sebekritikou hledíte do zrcadla a říkáte si, že máte pár kilogramů navíc? Nebo celulitidu, křivé nohy, řídké vlasy, nesouměrný obličej, nekvalitní pleť… Ono se vždycky něco najde. A to „něco“ vás deprimuje a ke všemu připravuje o životní štěstí.

Nebuďte na sebe přísní

V našich mozcích vždy více vynikají negativní věci nad těmi pozitivními. Celé je to o mnoho horší, když jsme den co den doslova bombardováni obrazy perfektních lidí, kvůli kterým vlastně trpíme nízkým sebevědomím (1). Co se s tím dá dělat? Když se smíříte se svými chybami a nedostatky, skutečně budete šťastnější a celkově spokojenější (2). Zapracovat na tom můžete okamžitě. A cesta vede tudy (2)!

Už žádné srovnávání

Ano, srovnávání se s ostatními je zcela přirozené. Ale snažte se to nedělat. Přece ne všichni začínáme na stejné startovací čáře, pokud jde o geny, výchovu, vzdělání a životní příležitosti. A je v tom velký kus pravdy, nemyslíte? Tak konec vlastního bičování! Zaměřte se raději výhradně na sebe, to je mnohem užitečnější.

Čas na trochu sobectví

Starejte se o své tělo a zlepšete svůj postoj k němu. Je to výborná investice do budoucna. Vyvážená strava, pravidelné cvičení, upřednostňování spánku, omezení stresu, nekouření i nižší konzumace alkoholu. Tohle všechno významně změní to, jak na sebe nahlížíte. A třetí rada na závěr?

Každá mince má dvě strany

Čím laskavějšíma očima se na sebe díváte, tím více jste schopní být svým vlastním autentickým já. To, co považujete za nedokonalosti, z vás dělá to, čím jste. I tenhle názor má něco do sebe…

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5899828/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5779931/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude ve znamení harmonických vztahů. Pokud jste v partnerském vztahu, těšte se na spoustu pohodových chvílí plných porozumění a radosti. Single Berani mohou očekávat zajímavé setkání s někým, kdo je zaujme. Pozor vša... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat