Za něco se stydět rozhodně nemusíte

Každý zažije čas od času trapné situace, kvůli kterým by se nejraději na místě propadnul do země. Za tyto věci byste se však nikdy stydět neměli. Právě naopak – stůjte si za nimi!

Někteří lidé mají tendenci svoje chování neustále kontrolovat a regulovat, a pokud se něco nepodaří, stydí se rychleji než jiní. Některé věci jsou ale naprosto v pořádku a není nutně se za něj stydět. Které to jsou?

Emoce nejsou špatné

Urazil vás někdo nebo vás situace rozrušila natolik, že už nemůžete zadržet slzy? Nevadí, všichni jsme lidské bytosti s city. Je úplně v pořádku to ukázat, a nejen o tom mlčet. Navíc takový citový výlev je někdy jasnější než 1 000 slov. 

Nebojte se zeptat

Někdo se občas stydí zeptat se na věci, pokud jim v práci nebo v každodenním životě není něco jasné. Bojí se, že si ostatní budou jejich dotazy interpretovat jako neschopnost nebo slabost – a stydí se za to. Je tomu přesně naopak. Každý, kdo se ptá, dává najevo odhodlání a chuť řešit. Buďte tedy smělí a hned se zeptejte, pokud něčemu nerozumíte. Budete se potom cítit mnohem lépe!

Sněte bez hranic

Sníte o cestování nebo o novém bláznivém koníčku, ale bojíte se to říct ostatním, protože by si mohli myslet, že jste jen bláhový snílek? Vaše sny nejsou nic, za co se musíte stydět – jen si za nimi zkrátka stůjte. Protože každý, kdo se směje druhému kvůli jeho snům nebo je nepodporuje, stejně není skutečný přítel. A pak je jedno, co si o vás ten člověk myslí. 

Někdo umí to a druhý zase tohle

Každý má své silné a slabé stránky, to je normální, koneckonců nikdo není dokonalý. Taky jinak by to byla nuda. Takže se nestyďte, pokud vám něco nejde (hned na poprvé) – díky tomu jste přístupní a taky jen lidé. 

Váš vzhled je jedinečný

Ať už jde o tvar postavy nebo příliš velký nos, všichni máme nějaké domnělé nedostatky, které nás trápí. Faktem ale je, že se vzhledem nikdo nic nenadělá a měli byste se přijmout takoví, jací jste. Protože často jsou to právě tyto domnělé „chyby“, které dělají člověka jedinečným.

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat