Nebezpečná hra na sociálních sítích vybízí k pití alkoholu

Na sociálních sítích se objevil nový nebezpečný trend – smíchaný se dvěma každodenními potravinami chutná alkohol jako voda. A tím nemyslíme lehký míchaný drink. Téměř čistá vodka a tequila se stávají velmi nebezpečnými.   

Tento nebezpečný trend sleduje na sociálních sítích stále více lidí. Reakce po chuťovém testu jsou vždy stejné: úžas a nedůvěra. Proto si testeři dají další doušek vysoce odolného alkoholu, který prý chutná jen jako voda. Co si ale do nápoje míchají?

Nebezpečný trend sociálních sítí

Vysoce odolný alkohol jako vodka, tequila nebo rum chutná s touto směsí nebezpečně neškodně. A vše, co potřebujete, jsou dvě potraviny, které najdete v každé kuchyňské skříňce: sůl a jedlá soda. Společně s douškem studené minerální vody by nápoj již neměl chutnat po etanolu. 

Trend odstartovala 19letá tiktokerka Jenna Hassen (1). V jejím nápoji najdete poměr míchání vodky k vodě téměř 1 : 1. Jiná videa dokonce obsahují více alkoholu než vody. Směs doplňuje malé množství jedlé sody, soli, filtrované vody a kostky ledu. 

Proč je trend tak nebezpečný, je cílová skupina platformy TikTok. Protože aplikaci využívá spousta nezletilých a zejména dětí. Přes 30 procent uživatelů je ve věku 10 až 19 let (2). Díky tomu je TikTok „nejmladší“ platformou sociálních médií ve srovnání s Instagramem a Facebookem.

Jak tento „trik“ funguje?

Jedlá soda má v domácnosti mnoho využití. Například je vítaným pomocníkem při čištění odtoku nebo obecně pro neutralizaci pachů. Proto se také často používá k praní koupelnových předložek nebo koberců, aby se zbavily zatuchlých pachů. Jedlá soda se používá i v kosmetice – spolu s vodou a olejem lze vyrobit deodorační krém. Někteří si s ním dokonce čistí zuby, které má vybělit. Tím se však stírá nejen usazeniny, ale i sklovina, a proto se nedoporučuje. Soda má deodorační účinek a neutralizuje zápach, může zmírnit pálení žáhy, protože snižuje kyselost v žaludku (3). To škodlivé, co zůstává je vysoký obsah alkoholu.

Zdroj: (1) www.tiktok.com/@jenna.hassen, (2) www.cs.wikipedia.org/wiki/TikTok, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK559139/






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Od pondělí 4. června do neděle 10. června 2024 tě čeká dynamický a vzrušující týden, milý Berane. Připrav se na určitá překvapení a vzrušující příležitosti ve všech oblastech života.Tento týden bys mohl zažít obzvlá&scaro... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat