Ženy jsou kvůli menses ochuzené o 36 dní zábavy ročně

Bolavá prsa, nadýmání, změny nálad, ale i návaly horka, podrážděnost nebo křeče v břiše. Co se týče menstruace, žena jako taková se potýká s různými nástrahami, které ji ovšem každý rok oberou o 36 dní zábavy!

Prosakování krve na spodní prádlo, špatné psychické rozpoložení či bolesti v podbřišku se leckdy neslučují se společenskými událostmi či velkými pracovními výkony. Anketa společnosti Joni, nové značky působící v sektoru menstruačního pohodlí, prokázala, že ženy s menstruací ruší romantické rande, navzdory své cvičební rutině nechodí do posilovny, vynechávají pracovní schůzku či se vzdávají víkendů ve dvou (nebo jej plánují podle svého menstruačního kalendáře). Navíc když uvedená společnost spočítala, kolik dní jsou ženy „v izolaci“, vyšlo jí, že se konkrétně jedná o 36 dní společenských akcí ročně. A to je silná káva – neplacená!

Menstruační dovolená

Menstruační dovolenou jako první v Evropě uzákoní Španělsko. Ministryně pro rovnost Irene Montero z levicové strany Podemos u této příležitosti na Twitteru uvedla, že legislativně půjde o zvláštní dočasné zdravotní postižení, které bude už od prvního dne proplácet stát. Menstruační zdravotní dovolená bude také osvobozena od spoluúčasti zaměstnavatele.

Posun v Česku?

Česká republika prozatím nic takového nenabízí, ale doufejte, že se vláda bude inspirovat Španělskem, stejně jako Japonskem, Tchaj-wanem, Indonésií, Jižní Koreou a Zambií. Není totiž žádným tajemstvím, že během menstruace mají ženy větší potřebu odpočinku, zvláště první jeden nebo dva dny, kdy jsou hladiny estrogenu, hlavního ženského hormonu, na nejnižší úrovni. S přihlédnutím k tomuto faktu se práce z domova jeví jako nejlepší řešení.

Ideální možnost pro menstruující ženy

Home office umožňuje jít svým vlastním tempem, dokonce i vstávat o něco později, a to bez stresu z dojíždění a tak podobně. Tato možnost pomáhá lidem s endometriózou, myomy a bolestivou nebo silnou menstruací. Bonusem je také to, že je možné pracovat z postele, nebo si po skončení pracovního dne dopřát horkou vanu nebo sprchu. Brali byste to?

Zdroje: www.thejoniblog.com, www.twitter.com, www.glamourmagazine.co.uk







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat