Dotěrné pohledy ve fitku? Zkuste nový hit: Běhání ve tmě!

Komu vadí, jak na něj lidé koukají, když se při běhu snaží shodit kila či zlepšit si kondici, jak si u toho slintá na tílko a rudou barvou v obličeji září jako semafor, může se přidat k rostoucímu týmu nočních běžců. Zvláště v Austrálii poslední měsíce přibývá těch, kteří si tenisky a běžecký dres obléknou až po setmění. Výhodou je, že se člověk méně stydí, jak vypadá, a že potká mnohem méně čumilů. Ovšem benefity to má i zdravotní.

U protinožců už dokonce pořádají noční závody a společné běhy městem, parky i okolní krajinou. Lidé se hromadně vydávají na běžeckou dráhu za svitu měsíce, či bez něj se svítilnou na čele.

V Austrálii pořádají dokonce noční maratony a podle docenta Shawna D. Youngstedta z Jižní Karolíny není noční běhání nezdravé a nenarušuje zdravý spánkový režim. Tento americký expert na fitness a zdravovědu tvrdí, že v noci je v těle nejvyšší koncentrace stresového hormonu kortizolu a metabolického hormonu thyroptopinu, které ovlivňují pozitivně spalování tuků. Navíc je organismus v noci nejteplejší, takže jsou prohřáté svaly a klouby a tělo je velmi pružné a odolné vůči zranění.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat