Buďte prostě v pohodě

Dokážete zůstat v klidu – bez ohledu na to, jak stresující, hektická nebo výbušná situace je? Málokomu se to podaří, ale dá se to naučit. Hněv, frustrace, konflikty a tlak podporují silné emoce, které je těžké ovládat. Krátkodobý výpadek je dobrý a osvobozující – ale často má negativní důsledky. Jak hezké by bylo zůstat v každé situaci vyrovnaný a klidný? Máme pro vás nejlepší tipy, jak si zachovat chladnou hlavu i do budoucna...

Jsou dny, které začínají klidně, ale končí silnou bouří. Zachovejte klidnou hlavu a nerozčilujte se, i když máte chuť křičet: To je něco, co se můžete naučit a trénovat pomocí následujících tipů a triků. Nečekejte ale příliš mnoho najednou: Zůstat v klidu musíte cvičit, cvičit, cvičit –znovu a znovu.

Zhluboka se nadechněte a vydechněte

I když tento tip zní jako otřepaná fráze, hluboký nádech a výdech funguje a okamžitě vás uklidní. Zvláště úspěšná se osvědčila takzvaná „technika hvězdného dýchání“, známá také jako „metoda 4-6-8“. Proces můžete opakovat pětkrát a hned ucítíte, jak napětí ustupuje a vrací se klid.

Uvolněte svaly

Jacobsenova progresivní svalová relaxace také zajišťuje okamžitou relaxaci. Metoda funguje takto: zavřete oči a vědomě vnímejte své tělo (včetně případného napětí). Postupně směřujte svou pozornost na jednotlivé části svého těla (ruce, nohy, paže, nohy, ...). Vědomě je napněte, krátce podržte napětí a poté se znovu uvolněte. Ucítíte, jak se vaše tělo a svaly postupně uvolňují. 

Pomáhá také autogenní trénink, jóga nebo meditace. Pokud se vědomě fyzicky uvolníte, můžete si také zachovat více klidu.

Zasmějte se vzteku

Život je jednodušší, když věci berete s humorem. A co víc – smích a úsměv mají přímý vliv na naši psychiku – bez ohledu na to, zda jsou skutečné nebo umělé. Jakmile otočíte koutky úst nahoru, mozek si to vyloží jako znamení, že jste šťastní. Účinek: Svaly se uvolňují a uvolňují se hormony štěstí. A vy nacházíte vnitřní klid. 

Sportujte

Tep zase 180? Sportujte! Nejlépe něco, co vám opravdu dodá energii. Nejlepší způsob, jak se zbavit stresu, je fyzická aktivita. S následným vyčerpáním se dostaví pocit štěstí. Sport také pomáhá zdravě spát a zastavuje bolesti hlavy a nepříjemný kolotoč myšlenek.

Poslouchejte hudbu

Hudba má obrovský vliv na to, jak se cítíme. Pokud chcete zůstat v klidu, můžete okamžitě relaxovat s relaxační hudbou nebo pomalými melodiemi. Nakonec vše, s čím spojujete pozitivní emoce, bude fungovat. Jednoduše si nasaďte sluchátka a poslouchejte pár minut svou oblíbenou hudbu. Uklidníte se a prvotní vztek zmizí.

Použijte antistresový míček

Jakkoli to zní banálně, je to tak účinné. Popadněte antistresový míček a vymáčkněte ze sebe všechen tlak. Mačkání uvolňuje a čistí psychické bloky. Důvod: Je to druh odvrácené taktiky a „zaměření pozornosti“.

Hledejte způsob, jak se ochladit

Buďte „cool“ – a můžete to brát doslova. Pokud jste naštvaní nebo s vámi cloumá hněv, měli byste se doslova zchladit: obličej nebo paže pod studenou vodou nebo na čerstvém vzduchu. Tím se uklidníte, snížíte tepovou frekvenci a znovu pročistíte hlavu.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat