Zbavte se zbytečných chyb v myšlení

Umět si nastavit hranice a říct ne je důležité, zvláště ve vztahu. Proč je to pro mnoho lidí stále tak těžké?

Neznamená to častěji říkat ne, ale stanovit si hranice, být upřímní, dávat jasná prohlášení – to všechno jsou moudré rady, které by si většina lidí měla vzít k srdci. Protože to dělá málokdo. Nabízí se otázka: proč? Proč je pro mnoho lidí tak těžké distancovat se a postarat se o sebe, i když se mluví o tom, jak důležité je mít zdravé vztahy a být šťastní? Protože si nosíme v hlavě zažité chyby, které nám brání nastavit si správné hranice.

Partner se mnou musí být šťastný

Náš partner a náš vztah zjevně přispívají k našemu štěstí a spokojenosti. Ale naším úkolem není dělat toho druhého šťastným, zvláště ne když to musíme předstírat nebo se neustále držet zpátky – a tím se sami stáváme nešťastnými. Konflikty a temná mračna jsou součástí partnerství a jen ti, kteří spolu projdou těžkými fázemi, mohou být spolu dlouhodobě šťastní.

Nechci naštvat svého partnera

Nikdy nemůžeme potěšit všechny, a proto bychom se o to ani neměli tvrdošíjně pokoušet. Zejména ve vztahu se nelze vyhnout tomu, abychom si lezli na nervy nebo nedělali něco, co toho druhého štve. A pokud to vztah neustojí, asi nebyl nijak zvlášť zdravý.

Musím partnerovi ulehčit život

Pravda je, že život je někdy velmi těžký a každý musí nést své břemeno. Nemůžeme nést ještě břemeno svého partnera. Samozřejmě se můžeme – a měli bychom – se v partnerství co nejlépe podporovat. Nemá ale smysl snažit se ze všech sil ulevit partnerovi – pokud to znamená, že to zničí nás samotné.  

Měl bych rozumět svému partnerovi – i bez mnoha slov

Nikdo neumí číst myšlenky. Každý člověk může mluvit nebo komunikovat. Vaším úkolem není interpretovat partnerovo chování nebo výrazy obličeje. Už je velký a může vám říct, co se děje. Pokud to neudělá – i když ho požádáte – zjevně mu nemůžete pomoci a nemusíte se příliš starat o to, co se s ním děje.

Jsem sobecký, když o sobě přemýšlím

Sobectví není vždy špatné. Navíc je stoprocentně lidské. Na druhou stranu jen ten, kdo se o sebe stará, tu může být i pro druhé. Nemůžeme dát víc, než máme. Každý člověk nejlépe ví, co potřebuje, má a může dát, takže by byl naprostý nesmysl říkat: „Ty se starej především o mě a já o tebe.“ Pečováním o sebe děláte laskavost svému partnerovi. Je to důvod cítit se špatně...? 

Lásku si musím zasloužit

Pravá láska je bezpodmínečná. To znamená, že nemusíte dělat nic, aby vás někdo miloval – kromě toho být sami sebou. Partnerství může dlouhodobě fungovat pouze v případě, že obě zúčastněné strany jsou autentické a chtějí spolu zůstat. Každý, kdo věří, že musí před svou drahou polovičkou skrývat své drsné hrany a potřeby, aby mohl být milován a přijímán, se nejen mýlí, ale pravděpodobně se také potřebuje naučit kolo sebelásky, než se bude moci skutečně cítit pohodlně a šťastně.  

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
14 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:56
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat