Jaké jsou rozdíly složení mezi hypoalergenními a klasickými granulemi?

23.11.2023 | Zajímavosti

Většina populace se pravděpodobně s pojmem „hypoalergenní” již setkala, ale co to znamená u psích granulí? V dnešním článku se na to podíváme více dopodrobna a vysvětlíme si rozdíly mezi hypoalergenními granulemi a těmi běžnými. Abyste mohli lépe porozumět tomu, jakým způsobem mohou ovlivnit zdraví vašeho psa.

Co jsou hypoalergenní granule? 

Hypoalergenní granule pro psy jsou navrženy tak, aby minimalizovaly alergické reakce na některé potraviny. Díky jednoduchým a snadno stravitelným složkám mohou pomoci snížit podráždění zažívacího systému. Senzitivní receptura často využívá výhradně maso z vysoké zvěře. Toto krmivo je vhodné nejen pro psy s citlivým trávením, ale také pro starší, kastrované či obézní psy, stejně tak i pro dospělé psy bez zdravotních problémů, kdy jsou vhodné pro rotaci krmiva. 

Složení hypoalergenních vs. běžných granulí

Hypoalergenní granule jsou navrženy s ohledem na minimalizaci potenciálních alergenů. Často obsahují jednoduché a snadno stravitelné bílkoviny, jako jsou například jehněčí nebo losos. Snaží se minimalizovat přítomnost obilovin, umělých barviv a konzervantů, které mohou být potenciálními spouštěči alergií.

Na druhé straně, běžné granule mohou obsahovat širokou škálu složek, včetně obilovin, různých druhů masa a umělých přísad. Pro psy bez potíží s trávením nebo alergiemi mohou být běžné granule vhodnou volbou, ale mohou být problematické pro psy s potravními alergiemi. 

Kdy tedy zvolit hypoalergenní možnost?

 

  • Pokud pes trpí potravinovými alergiemi nebo citlivým trávením.
  • Pro majitele psů, kteří preferují vyváženou naturální stravu s minimálním množstvím potenciálně alergenních složek.

Rozdíly jsou zde docela podstatné, ovšem to nic neubírá na kvalitě klasických granulí. Důležité je vždy hledat kvalitní výrobce, kde víte, že váš mazlíček dostane jen to nejlepší. Hledáte pro svého čtyřnohého kamaráda lokální naturální krmivo? Klikněte zde






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:34
63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat