Metody pro poražení zimní lenosti

Když teplota klesá, lidé mají tendenci hledat teplo a pohodlí ve své měkoučké dece. Patříte k nim? A necvičíte, protože na to nemáte kapacitu? Možná jste podlehli zimní lenosti. S pomocí těchto tipů s ní však zatočíte dřív, než vás pohltí!

Zimní lenost může pramenit z různých faktorů, včetně sníženého vystavení slunečnímu záření, což vede k nižším hladinám serotoninu. Chladnější teploty také negativně ovlivňují motivaci k pohybu. Přidejte k tomu sezónní afektivní poruchu, typ deprese související s ročními obdobími, a vyjde vám zimní letargie. Jak se dá porazit?

Maximalizujte vystavení slunečnímu záření

Tak samozřejmě, že vaše deka se během zimních měsíců jeví jako nejlepší volba – stejně jako práce v kanceláři se zavřenými okny. Ale trávit čas venku je důležité. Pomáhá to zvýšit hladinu serotoninu, hormonu štěstí, což může zlepšit náladu a energii. Proto se ujistěte, že jste roztáhli závěsy, aby do vašeho obytného prostoru vstoupilo přirozené světlo. O polední pauze, nebo po práci aspoň choďte na krátké procházky.

Zůstaňte aktivní

Zapojte se aktivit, jako je jóga, domácí cvičení nebo tanec. A i domácí práce se počítají! Tímto způsobem si udržíte jistou úroveň fyzické aktivity, jež potlačuje nesoustředěnost, pocity strachu a úzkost.

Nezkracujte spánek

Dobře odpočaté tělo snáze bojuje s pocity letargie. Z tohoto důvodu do postele uléhejte každý den ve stejnou dobu a držte se doporučovaných 7–8 hodin spánku.

Dostatečně pijte a dobře jezte

Hydratace a vyvážená strava jsou zásadní pro celkové zdraví. Potraviny bohaté na živiny poskytují trvalou energii, která pomáhá v boji proti lenosti. Upřednostňujte zimní zeleninové polévky, ty vám v tomto období udělají dobře.

Stanovte si reálné cíle

Rozdělte své úkoly na menší a zvládnutelné cíle. Předejdete tak pocitům frustrace z toho, že nic nestíháte a že před sebou valíte XXL pytel s hromadou povinností.

Socializujte se a hledejte podporu

Sedět hodiny ve stejné pozici prostě není zdravé, ať je to v kanceláři, nebo doma. Udělejte si čas a bojujte proti izolaci spojením se svými přáteli a rodinou. Sociální interakce mohou pozvednout vaši náladu a poskytnout emocionální podporu.

Vytvořte útulné prostředí

Udělejte ze svého obytného prostoru přívětivé prostředí pomocí teplých přikrývek, osvětlení a uklidňujících prvků. Budete se cítit dobře.

Zkuste nové koníčky

Můžete být zavaleni prací, ale zima je skvělým obdobím k prozkoumání nových koníčků, třeba malování, čtení nebo hraní na kytaru. Cokoli, co vás přiměje odpoutat pozornost od úzkosti, smutku a povalování, je řešením fyzických, duševních a environmentálních faktorů.

Zdroje: www.doctor.ndtv.com/living-healthy/follow-these-10-strategies-to-beat-laziness-this-winter-4614744, názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat