Kam v zimě utéct za teplem

Nemáte už náladu na třeskutou zimu a rozbředlý sníh? Pokud byste raději začali nový rok na slunci a v teple, pak jste na správném místě! Představujeme vám destinace, kde je právě teď teplo, a tudíž skvělé počasí pro dovolenou na pláži. Zimní deprese tedy nebude mít šanci!

Pokud jste se rozhodli odletět za teplem a právě přemýšlíte, kde vám bude nejlépe, můžete si vybrat jeden z našich tipů.

Karibik

Období sucha na ostrovech v Karibském moři je ideální pro opalování na pláži. Klima je nyní příjemné díky nižší vlhkosti vzduchu a nízkému počtu deštivých dnů. Teploměr ukazuje přes den teploty mezi 22 a 32 stupni. Jižní ostrovy jako Curaçao a Trinidad jsou obecně o něco teplejší než severnější regiony, mezi které patří Dominikánská republika a Bahamy. Ať už si ale vyberete jakoukoli destinaci, jedno je jisté: Všude v Karibiku najdete rajské pláže, tyrkysové moře a spoustu slunce.

Zanzibar

Ostrov u východního pobřeží Afriky, který patří Tanzanii, je žhavým místem pro dovolenou na pláži. Zde si užijete teploty 24 až 32 stupňů a křišťálově čistá mořská voda o teplotě 29 stupňů vás zve k relaxaci v ní. Nejkrásnější pláže na ostrově jsou na severu a východě ostrova. Paje a Jambiani jsou obzvláště oblíbené u kitesurfařů.

Rájem pro šnorchlování a potápění je atol Mnemba s fantastickým podmořským světem, který se nachází severovýchodně od pobřeží. Na Zanzibaru se také vyplatí: výlet do hlavního města Stone Town a návštěva jedné z plantáží koření, kterými je země známá.

Srí Lanka

Odpočívat pod kokosovými palmami? To můžete na začátku roku na Srí Lance, protože je zde zaručeno dobré počasí. Zejména západní a jižní pobřeží je ideální pro dovolenou s koupáním a surfováním. Teploty v nízkých polohách země se pohybují kolem 30 stupňů a voda v Indickém oceánu má kolem 27 stupňů. Malebné pláže najdete například ve městech Mirissa, Unawatuna a Bentota.

Kromě skvělých míst ke koupání má Srí Lanka také co nabídnout v oblasti kultury a kuchyně. Naplánujte si například návštěvu malebného pobřežního městečka Galle, zjistěte vše o cejlonském čaji a vyzkoušejte lahodné ajurvédské pokrmy. Neobyčejně krásné jsou také národní parky země. Sloni vám budou přecházet přes silnici na cestě do národního parku Yala. Pokud chcete zažít fascinující ptactvo Srí Lanky, měli byste si sbalit dalekohled a zarezervovat si výlet do národního parku Udawalawe.

Mexiko

Letní touhy lze snadno uspokojit i v Mexiku. V lednu je tam super teplo: s průměrnými teplotami 25 až 30 stupňů a tropickým klimatem na chladnou zimu doma snadno zapomenete. Nejoblíbenější pro dovolenou na pláži je poloostrov Yucatán na jihovýchodě země se známými přímořskými letovisky Cancún, Playa del Carmen a Tulum. Nedaleké ostrovy Holbox a Cozumel mají také fantastické pláže.

Kromě pohodového plážového života najdete v prázdninových letoviscích i rušný noční život. Zejména Tulum je magnetem pro mezinárodní večírky. Další zajímavosti na Yucatánu: Prozkoumejte mayské ruiny v Chichén Itzá a Uxmal a zaplavte si v cenote, přírodním sladkovodním bazénu.

Kanárské ostrovy

Na španělské souostroví se dostanete obzvláště rychle s dobou letu pouhých 4,5 hodiny. Nejtepleji je teď na Gran Canarii, Lanzarote a Fuerteventuře, kde teploty dosahují příjemných 22 stupňů. Teplota vody se také pohybuje kolem 20 stupňů. Můžete tak stále skočit do vody nebo relaxovat na lehátku u bazénu.

Na Fuerteventuře jsou dobré podmínky pro kiting a surfování. Vydat se také můžete na pěší túry, třeba na zelený ostrov La Palma. Tenerife je žhavým tipem pro závodní cyklistiku.

Thajsko

Thajsko jednoznačně nemůže chybět mezi nejoblíbenějšími turistickými destinacemi pro dovolenou na pláži v zimních měsících: Phuket, Koh Samui, Koh Phangan – seznam nejkrásnějších míst s vysněnými plážemi je dlouhý. O to lépe, že začátek roku je tím nejlepším časem pro cestu do země jihovýchodní Asie. Nyní je málo deštivých dnů a můžete se těšit na teplé teploty mezi 25 a 30 stupni. Pokud si chcete opravdu odpočinout, rezervujte si luxusní wellness resort.

Tip: Pokud se zajímáte o kulturu, je nejlepší naplánovat si zájezd s kombinací návštěvy pevniny a dovolené na ostrově. Jednou z nejkrásnějších památek v zemi jsou četné velkolepé chrámové komplexy – jen v provincii Chiang Mai na severu je k objevování více než 200 svatých míst.

Dubaj

Další slunečnou destinací, kterou je nejlepší navštívit v zimních měsících, je Dubaj ve Spojených arabských emirátech. Zatímco v letních měsících je vydržet venku těžké, na začátku roku je příjemné počasí s teplotami kolem 23 stupňů. Můžete si užívat slunce na pláži s působivým panoramatem.

Každý, kdo má rád vodní sporty, si v Dubaji přijde na své: potápění, šnorchlování, vodní lyžování, plachtění, kitesurfing, jet ski – výběr je téměř neomezený. A samozřejmě prázdninový program ve městě superlativů zahrnuje prohlídky památek, nákupy a návštěvu jedné z elegantních restaurací a nočních klubů.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat