Nejvíc sexy jazykem světa je italština

Pizza, těstoviny, rizoto – tohle k Itálii neodmyslitelně patří. Co ještě je tu zajímavé? Když promluví rodilý Ital, něžnému se pohlaví se podlamují kolena. No, aby ne, když je tohle nejvíc sexy jazyk na zeměkouli!

Ať je to cokoli, jakmile něco řekne Čech, Španěl, Němec, Ital, Rus a Turek, je to samozřejmě rozdíl. Ne tak ani v samotném nářečí, jako spíše v sexappealu. Který mluvčí umí ženám zamotat hlavu už při první větě? Pojďme se posunout za sluncem!

„Bonžúúúr“ už dávno neletí

Ach, ti Francouzi! Jsou pověstní svými kulinářskými dovednostmi, smyslem pro módu, šarmem i galantním vystupováním. Ještě do nedávna se také pyšnili tím, že jejich jazyk je na celém světě považován za vůbec ten nejpřitažlivější. Jenže zazvonil zvonec a pohádky je konec. Místní obyvatelé a slavní rodáci, jako jsou herci Jean Reno a Gérard Depardieu, se teď musejí smířit s tím, že je z čela libozvučně svůdných nářečí vytlačila italština. Tedy alespoň takhle situaci popisuje britský deník Daily Mail (1). Takže smolík, hoši!

Hudba pro uši, při které se tají dech

„Určitě existují určité vlastnosti italštiny, které přispívají k její přitažlivosti,“ potvrzuje americká jazyková specialistka původem z Německa Babbel Noël Wolf (2). Podle této expertky, která se mimo jiné živí i vytvářením obsahu na sociálních sítích, jde především o vzestupy a poklesy výšky i přetáčení hlásek, jenž je pro italštinu naprosto charakteristické. Ve srovnání s ní zní kupříkladu thajština či mandarínština tvrdě až nepřirozeně, domnívá se jmenovaná specialistka. A jen tak mimochodem – zkusíte uhodnout, jaká řeč je celosvětově vnímaná jako nejslušnější? To možná není tak těžké. Představte si sychravé počasí, černý čaj s mlékem a legendární yorkšírský puding a hned máte odpověď. Ano, je to britská angličtina (3). Taková němčina je údajně zase jazykem nejpřímějším. Inu, věc názoru, že?

Zdroje: (1) www.dailymail.co.uk/femail/article-13043415/How-attractive-accent-Study-reveals-popular-cadences-world-surprise-you.html, (2) www.nypost.com/2024/02/04/lifestyle/worlds-sexiest-accent-revealed-as-italian-in-new-babbel-poll/, (3) www.babbel.com/en/magazine/what-are-the-sexiest-accents-and-why?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat