Trpíte »spánkovým opilstvím«?!

Každý sedmý člověk po náhlém probuzení z hlubokého spánku vykazuje projevy změny osobnosti, zapomnětlivost, dezorientaci a někdy i násilné chování. Takový jedinec trpí spánkovým opilstvím, nejčastější poruchou související se spánkem. Zmatenost související s prudkým vzbuzením není nijak vzácná.

Mezi poruchami spánku je podle amerických vědců nejčastější a v populaci dost běžná.

„Tyto případy zmatenosti po probuzení nepřitahovaly tolik pozornosti, ale když si uvědomíme, že se v běžné populaci vyskytují v takové míře, je potřeba je dále zkoumat. Lidé se spánkovými poruchami či potížemi s psychickým zdravím by měli také vědět, že mohou něčím podobným trpět,“ uvedl autor výzkumu doktor Maurice Ohayon ze Stanfordské univerzity.

Spánkové opilství se také často projevuje při dospívání a souvisí se selháváním mozku, který se v pubertě prudce rozvíjí. Mezi osobami ve věku do třinácti let k ní dochází u sedmnácti procent jedinců. U dospělých však mívá vážnější průběh a může poukazovat na jiné onemocnění či závažnější potíže.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat