Figuríny těhotných školaček šokovaly zákazníky! (VIDEO)

Ve světě přesyceném reklamou, kdy se začíná dělat reklama na reklamu, je těžké upoutat pozornost zákazníků. A tak se mnozí obchodníci uchylují k šokující technice bouráním společenských tabu. Na první pohled do výkladní skříně ve venezuelském hlavním městě by se zdálo, že majitel obchodu využil tento trik. Za sklem totiž stojí těhotné školačky s vypouklým břichem. Jenže reklama má upozornit na společenský problém. Že v zemi neexistuje sexuální výchova a dívky otěhotní často i před patnáctými narozeninami.

Dvě organizace z Caracasu Fundana a Construyendo Futuros bojující za zavedení řádné sexuální výchovy do škol proto oblékly figuríny z výkladní skříně do stejnokroje školáků a dívčím postavám vycpaly břicho tak, aby připomínaly těhotné.

Podle sexuologů z Caracasu má Venezuela v rámci Jižní Ameriky prvenství v počtu nechtěných těhotenství u nezletilých dívek. Každé tři minuty prý v zemi mající devětadvacet milionů obyvatel otěhotní jedna dívka mladší osmnáct let. A čtvrtina všech těhotenství připadá na dívky mladší osmnáct let.

Myslím, že je to příšerné, odporné. Kdybych byla matkou, nechtěla bych, aby to moje dítě vidělo,“ kritizuje kampaň osmnáctiletá Kelly Hernandezová v rozhovoru pro venezuelský deník El Nacional.

„Ano, je to pobuřující vidět to takhle ve výkladní skříni. Ale je to pravdivé. Těhotné dívky potkáváte na ulici pořád. Tohle vás nutí o tom problému přemýšlet, ne?“ míní dvacetiletá Auriselvia Torrealbaová.

Socialisté vládnoucí v zemi už patnáct let tvrdí, že dělají ve vzdělávání dětí velké pokroky. Podle sexuologů a sociologů však země stále nemá žádnou konceptuální sexuální výchovu, která by vedla ke snížení porodnosti u dětí.

„Je úžasné sledovat lidi, jak reagují, když jdou kolem. Ve Venezuele je to takové tabu, ale musíme o tom začít mluvit,“ komentovala výstavu mluvčí zatupující obě organizace Fundana a Construyendo Futuros, které pečují o zdraví a práva dětí.

Podle OSN ve Venezuele na každých tisíc žen ve věku patnáct až devatenáct let připadá sto těhotných. Mateřská mortalita je poměrně vysoká, u porodu zemře dvaadevadesát matek ze sta tisíc porodů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat