Chcete pro něj být neodolatelná? Oblečte si tuhle barvu!

Jestli se některá z barev jasně pojí se sexualitou, pak je to jistě červená. Jenže u obou pohlaví nefunguje úplně stejně. Zatímco ženy činí velmi přitažlivými a pro muže téměř neodolatelnými, u mužů podtrhuje víc než na atraktivitu spíš agresivitu a dominanci. Muž v červené působí naštvaně a příliš diktátorsky.

„Víme, že červená barva má vliv na lidský mozek. Je zakotvena v naší kultuře… Hlavním poselstvím naší studie je, že by lidé měli používat červenou barvu oblečení při různých setkáních a na různých společenských akcích opatrně, především při pohovorech. Být vnímán jako agresivní a dominantní může být výhoda někde a velká nevýhoda jinde, třeba u týmové práce si více ceníme důvěryhodnosti a přístupnosti,“ vysvětluje jedna za autorek studie antropoložka Diana Wiedemannová z Durhamské univerzity.

Profesor Rob Barton tvrdí, že červená je také nevhodná barva v kolektivním sportu, neboť podporuje agresivitu hráčů. „Červená je samozřejmě přirozenou barvou tváře u naštvaného a agresivního jedince, takže působí velmi silně na základní instinkty, proto je tak mocná,“ dodává profesor Barton z Durhamu.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat