Hudební styl vás odhalí: Jste spíše empatická, nebo přemýšlivá?!

Milujete spíš jemné tóny popu, R&B a chillout. Nebo volíte drsnější a říznější styl rocku a metalu? Odpovědí na tuto otázku o sobě člověk také vyzradí, zda je spíš empatický člověk schopný naslouchání a vcítění se do druhých, nebo systematicky myslící jedinec schopný analýzy a hledání souvislostí ve světě.

„Ačkoli hudební vkus lidí se s věkem mění, zjistili jsme, že jistou míru empatie člověka a jeho styl myšlení je možné z oblíbeného stylu hudby odhalit. Ve skutečnosti jejich kognitivní styl – zda je silný v empatii, nebo spíš v systematickém myšlení – může být lépe odhalen z oblíbené hudby než z typu osobnosti,“ tvrdí doktor David Greenberg z Cambridgeské univerzity.

Lidé otevření novým zážitkům mají rádi blues, jazz, klasiku a folk. Lidé extrovertní a vlídní vůči druhým dávají přednost popu, duchovní hudbě, soulu, funku, elektronickému a tanečnímu stylu.

Co lze ale z hudebního žánru nejspolehlivěji odhadnout, je míra empatie a systematického myšlení. Lidé silně empatičtí schopní naslouchat druhým a vcítit se do druhých mají rádi styly R&B, pop, soft rock, country, folk atp. Naopak velmi neradi poslouchají intenzivní hudbu jako punk a heavy metal. V hudbě dávají přednost emocím a požitek mají z libozvučnosti.

„Naopak lidé, kteří mají vysoké skóre v systemazitaci svého myšlení, dávají přednost intenzivní hudbě a nemají rádi jemné styly lidí empatických,“ dodává doktor Greenberg. Podle něj této skupině nejde v hudbě ani tak o libozvučnost, jako spíš o intenzitu a sílu zvuku, aby byla hudba rázná. Nevadí ani negativní emocionalita hudby a tvrdost.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat