Divoké sny? Možná jste těhotná!

Ačkoli máte celkem poklidný život, nekomplikuje vám ho stres ani další starosti, stále se vám zdají divoké sny? Možná za to může některá z následujících příčin.

1. Léky na předpis

Některá léčiva mohou u určitých pacientů vyvolat dokonce noční můry. Ty jsou sice už extrémem, nicméně divoké, živé sny jsou u některých léků celkem běžné. Vyskytnout se mohou například u antidepresiv, amfetaminů, betablokátorů, přípravků na vysoký tlak nebo u některých antibiotik. Pokud máte podezření, že za vašimi neklidnými sny stojí právě léky, svěřte se svému lékaři.

2. Horečka

Snad každý, kdo měl někdy horečku, nám dá za pravdu. Dokáže s naším mozkem udělat během spánku opravdu „zajímavé“ věci! Zjednodušeně řečeno mu vysoká teplota znemožňuje potřebný odpočinek a naopak přispívá k jeho zvýšené aktivitě. Ta se pak projevuje pořádně divokými sny.

3. Ostrá jídla

Jste-li milovníkem pálivých pokrmů, zpozorněte. U některých citlivějších jedinců může ostré jídlo narušit spánkový cyklus. Na vině jsou nejen látky, jež takové pokrmy obsahují a které mohou ovlivnit kvalitu spánku, ale také fakt, že někteří lidé mají problémy s trávením příliš ostrých jídel, takže po nich nespí tak tvrdě.

4. Alkohol

Pár skleniček na dobrou noc? Mohou váš mozek ovlivnit podobně jako výše zmíněná horečka. Dokonce mohou vést i některých lidí i k nočním můrám. Obecně ale alkohol před spaním narušuje kvalitu spánku, takže byste se mu měli vyhnout (nebo to alespoň nepřehánět).

5. Těhotenství

Řada žen zažívá během těhotenství pořádně bláznivé sny. A není divu! Nejenže se jejich mozek přímo „koupe“ v záplavě nejrůznějších hormonů, ale navíc se jejich podvědomí snaží vyrovnat s faktem, že se z nich už brzo stane maminka. A tak mozek spoustu nevyslovených obav formuluje ve snech.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat