Dokonalá svačina do kanceláře? Poradíme, po čem sáhnout

Možná to dilema řešíte i vy – celý den sedíte za počítačem, pohybu máte poměrně málo, ale odpoledne přijde hlad. Kručící břicho není dobrou volbou, bageta z automatu a podobné „pochoutky“ jsou plné kalorií, navíc po nich máme často břicho jako balón. A to není v práci nic příjemného. Tak po čem sáhnout?

Naštěstí existují dobroty, které nás dokáží zasytit, aniž by nám po nich byly těsné kalhoty. A které že pochoutky jsou z hlediska kalorií, ale i nadýmání bezpečné? Poradíme vám!

Jogurt

Tohle asi není žádné překvapení. Jogurt je plný kvalitních bílkovin, jež dokáží zahnat hlad, ale navíc příznivě ovlivňuje zažívání. Jen pozor na ochucené jogurty, nejsou zrovna nejdietnější. A také na všechny možné „náhražky“ jogurtů – vždy se pečlivě podívejte na složení produktu. Jestliže nenajdete vysoký obsah jogurtových kultur, výrobek zažívání nijak výrazně neovlivňuje. Takže na ploché bříško můžete zapomenout.

Bílek

Ano, vaječný bílek (samozřejmě tepelně upravený) je na odpolední svačinku jako dělaný. Patří k nejkvalitnějším proteinům, zasytí, ale není složitý na trávení. Kromě toho ani on neublíží vaší štíhlé linii.

Ořechy, mandle, semena

Také ony jsou plné velmi kvalitních bílkovin. Navíc obsahují „hodné“ tuky a nafouklé břicho vám po nich určitě nehrozí – tedy pokud je konzumujete nepražené a nesolené! Jen si dejte pozor, abyste jich nesnědli mnoho, jsou totiž poměrně kalorické.

Banán

A máme tu prvního zástupce ovocné říše. Banány. Výživný plod, co spolehlivě zažene hlad, dodá tělu spoustu prospěšných látek (především některých vitaminů a minerálů) a navíc předchází zadržování vody v těle, takže zajistí ploché bříško. Ano, patří ke kaloričtějším druhům ovoce, ale po jednom určitě neztloustnete!

Avokádo

Má ho v oblibě čím dál více lidí. A není divu. Skvěle zasytí, navíc obsahuje důležité „hodné“ tuky, jež naše tělo potřebuje. Zkuste jej v salátu nebo třeba jako pomazánku na plátek celozrnného chleba! Až do večeře si na hlad ani nevzpomenete.

Okurka

S některými druhy syrové zeleniny je spojené nafouklé břicho, ale to vám s okurkou rozhodně nehrozí. Obsahuje spoustu vody a je dobře stravitelná. Pokud chcete úplně lehoučkou a bezpečnou svačinu, oloupejte ji. Nafouknutí břicha vám tak rozhodně hrozit nebude. Mimochodem, okurky jsou tak nízkokalorické, že o nich vaše tělo ani nebude vědět (ale obsahují vlákninu, a tak zasytí).






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat