Chcete být hubenější? Před usnutím nejezte!

Odborníci dlouho varují před konzumací jídla před odchodem do postele. Čím lehčí večeři člověk sní a čím dříve před usnutím si ji dopřeje, tím lépe pro jeho metabolismus, celkové zdraví a postavu. Vědci ze Surrey opět prokázali, že rčení „snídej sám, obědvej s přítelem a večeři nechej nepříteli“ platí a má biologické podklady prokazatelné vědecky.

Lehká večeře konzumovaná brzy večer pomáhá zhubnout a snižuje hladinu cukru i nezdravého cholesterolu v krvi,“ uvedli autoři z University of Surrey v rozhovoru pro BBC.

Naopak jedinci, kteří si dopřávají večeři těsně před odchodem do postele, mají vyšší hladinu krevního cukru a cholesterolu a také větší zásoby tuku na břiše. A je přitom jedno, jak velká ta večeře je.

Profesor Satchidananda Panda z Kalifornie zase zjistil, že konzumace v pravidelných a častých intervalech pomáhá hubnout, i když je strava energeticky velmi bohatá.

Obecně vzato je dobré při snaze zhubnout hlídat si celkový přísun energie, konzumovat na živiny bohatou a pestrou stravu, jíst pravidelně a především se dostatečně pohybovat.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

5 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:31
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat