Potřebujete snížit krevní cukr? Dejte si černý rybíz

Černý rybíz je superpotravinou naší přírody, která je v posledních letech bezdůvodně opomíjená. Ačkoli dnes milovníci zdravé stravy šílejí kvůli kustovnici alias goji či bobulích acai dováženým přes půl planety, černý rybíz je stejně cenným zdrojem antioxidantů, které chrání tělo před rakovinou a degenerativními onemocněními. Podle skotských vědců má ale ještě jednu výjimečnou vlastnost – snižuje hladinu krevního cukru, je prevencí diabetu a dokonce může diabetikům pomáhat.

Podle výzkumů na University of Aberdeen látky obsažené v černém rybízu ovlivňují to, jak tělo štěpí polysacharidy a jednoduché cukry, a snižují obsah glukózy v krvi po jídle. Zatím byly tyto objevy potvrzeny u hlodavčího modelu v laboratorních pokusech. A další část výzkumu se bude týkat pokusů s lidskými dobrovolníky. Černý rybíz pomáhá snižovat hladinu glukózy po jídle, pokud je samozřejmě s tímto jídlem konzumován.

„Látky obsažené v černém rybízu podle všeho snižují hladinu glukózy v krvi po konzumaci jídla. To by mohlo výrazně přispět k prevenci diabetu a také pacientům s diabetem typu dvě,“ míní vědci z Aberdeenu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat