Padesátnice, nezatracujte pohyb! Řekneme vám proč!

Lidé středního věku jsou tou skupinou obyvatel, která by měla nejúzkostněji dbát na zdravý životní styl. Pokud něco zanedbala v mládí, je nejvyšší čas začít jíst zdravě a sportovat, chce-li stáří prožít ve zdraví a dobré kondici. Právě zdravý životní styl ve středním věku zdvojnásobí pravděpodobnost, že ve stáří člověka nebudou sužovat neduhy a vážné choroby.

Kouření, alkohol a sedavý životní styl jsou největšími zabijáky dneška. „Všichni máme tu moc formovat naše budoucí zdraví změnami dnes,“ tvrdí profesorka Sally Daviesová, britská epidemioložka.

„Mnohým chorobám, které ovlivňují lidské zdraví a zkracují aktivní život, lze předcházet. V současnosti dvaačtyřicet procent dospělých středního věku žije alespoň s jednou dlouhodobou nemocí, která zvyšuje riziko předčasného úmrtí či nemohoucnosti,“ dodává profesor Muir Gray v rozhovoru pro deník The Independent.

Jakmile člověk dosáhne středního věku, což se děje někdy mezi čtyřicátým a padesátým rokem věku, úroveň štěstí slabě poklesá. Nejvíce u těch, u nichž se začnou rozvíjet neduhy související s nezdravým životním stylem. Naopak nejšťastnější ze všech sociálních skupin jsou podle průzkumů senioři, kterým slouží zdraví a těší se dobré kondici.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat