Čaj, káva a víno prospívají střevní mikroflóře

Čaj, káva a víno zlepšují různorodost střevní mikroflóry. Všechny tři nápoje v mírném množství konzumovány pravidelně prospívají zdraví. Vědci z Nizozemska ale tvrdí, že blahodárně působí také na druhovou skladbu bakterií ve střevech. Přitom se ví, že čím pestřejší skladba ve střevech je, tím má člověk silnější imunitu, lepší celkové zdraví a je hubenější.

„Normálně vědci zkoumají pouze jednu určitou oblast DNA, v jejímž rámci můžou být rozlišeny různé skupiny bakterií. My jsme ale mapovali veškerou bakteriální DNA, abychom získali mnohem detailnější informace o bakteriálních typech. Tak vidíte kupříkladu účinek stravy na střeva,“ uvedla profesorka Cisca Wijmengová z Groningenské univerzity.

Právě čaj, káva a víno jsou jedny z mnoha potravin, které ovlivňují skladbu mikroflóry pozitivně.

„Celkem jsme ale objevili šedesát různých stravovacích faktorů, které ovlivňují skladu střevní mikroflóry,“ tvrdí spoluautorka výzkumu doktorka Alexandra Zhernakova.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat