Třešňový mošt sníží tlak do tří hodin

Třešňový mošt je schopen snižovat krevní tlak s podobným účinkem jako některé léky. Po podání šedesáti mililitrů šťávy lisované z třešní ředěné čistou vodou se u pacientů s hypertenzí sníží tlak o sedm procent. To samo o sobě představuje snížení rizika infarktu a mrtvice o čtvrtinu až třetinu.

Že působí konzumace třešní blahodárně na zdraví srdce a cév, vědí odborníci už mnoho let. Látky obsažené v těchto peckovicích dokážou účinně snižovat tlak a prospívají zdraví srdce a cév. Kardiologové z Northumbria University ale teď v experimentálním výzkumu prokázali, že třešně snižují krevní tlak ihned po požití. Podávali skupině osob šedesát mililitrů džusu ředěných vodou a srovnali jejich tlak s osobami, které pily jen placebo.

Po konzumaci třešňového džusu došlo ke snížení tlaku, když v krvi stoupla koncentrace dvou fenolových kyselin, protokatechové a vanilové.

„Tohle je první studie, která zkoumá akutní účinky třešňového džusu na krevní tlak, pružnost cév a mikrovaskulární vasodilataci u mužů s hypertenzí,“ uvedl spoluautor výzkumu profesor Glyn Howatson.






Celkem 14 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:13
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:58

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat