10 pravdivých vysvětlení, proč při dietách selžeme!

Trápíte se dietou, a přesto vaše snaha zhubnout selže? Přinášíme vám hned 10 důvodů, proč vaše dieta selhala. Najdete i ten svůj?

1. Dieta není přizpůsobena vašim potřebám

Špatně stanovené diety neberou v úvahu vaše aktuální možnosti, případně zdravotní stav nebo jsou psány příliš obecně a nepřizpůsobují se vám, ale vy jim. Neznamená, že když ta dieta fungovala kamarádce, musí zafungovat i na vás!

2. Nerealistické očekávání

Základem je stanovaní reálného cíle. Opravdu zapomeňte na 10 kg za měsíc, to je hazard se zdravím. Úbytek na váze záleží také na věku, v 25 se hubne lépe než ve 40. Takže uvažujte reálně a buďte trpěliví.

3. Neřešíme příčinu přejídání

Častým důvodem přibírání je přejídání se. Pokud se bezhlavě pustíme do diety, aniž bychom řešili důvod nadměrného příjmu potravin, tak samozřejmě dieta nebude úspěšná. Zamyslete se nad příčinou vašeho přejídání, ať už psychického charakteru nebo fyziologického.

4. Povrchní motivy

Držíme dietu proto, abychom byli štíhlí, ne zdraví. Nemyslete jenom na to, že dopnete oblíbené kalhoty, ale zamyslete se, co to vašemu tělu přinese. Očekávejte více vitality, energie a vnitřní spokojenosti a úbytky na váze se dostaví. Na prvním místě je vždy vaše zdraví.

5. Jíme příliš mnoho zdravých jídel

Pokud chceme zhubnout, základem je určité omezení potravin spolu s vyšším energetickým výdejem. I když příjem jídla zkvalitníme a přidáme do jídelníčku zdravé potraviny, i tak je základem správná porce. I z hodně zdravého se dá přibírat. Vždy tedy s mírou.

6. Nedostatek podpory

Mnohokrát rodina a přátelé říkají, že nás podporují, ale jsou tajně rádi, když se nám v tom nedaří, nebo nenápadně se snaží sabotovat vaši snahu. Pokud máte ten pocit, promluvte si s nimi, ať vám opravdu pomáhají a nenutí vás vzít si ten malý dortíček, když vy prostě nechcete.

7. Nedostatek pohybu

Nedostatek pohybu, který stimuluje hormony, jež pomáhají spalovat uložený tuk. Nestačí jen držet dietu, pokud chceme vydržet a dlouhodobě zhubnout. Cvičení nám pomůže odbourat tuk a také zpevnit postavu. Pohyb k hubnutí prostě patří, přeci nechcete povislou kůži.

8. Dietou popíráme sami sebe

Naše chutě jsou specifické pro každého z nás. Pokud je nám dieta proti srsti a musíme odmítat oblíbené potraviny, tak samozřejmě to nevydrží dlouho. Dieta může zahrnovat i nezdravá jídla, ale samozřejmě v omezené míře. Oblíbené pochoutky si hlavně nezakazujte, zkuste si najít zdravou alternativu.

9. Výsledky jsou pomalé

Pomalé výsledky nás demotivují a vzdáme to. Musíme si ale uvědomit, že dieta není na týden. Všechno má svůj čas, takže to nevzdávejte. Rozhodně neskákejte každý den na váhu, to vás akorát odradí, nejlépe své výsledky pozorujte na volnějším oblečením a nestresujte se vážením.

10. Jíme to, co nám nechutná

Nepouštějte se do diet, které se skládají z jídel, co opravdu nemáte rádi. Nemá smysl se přemáhat. Hledejte zdravé potraviny, které budete jíst s radostí a ne s odporem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat