Těstoviny prý pomáhají hubnout!

Současné tažení proti sacharidům dělá vrásky výrobcům těstovin. Podle některých odborníků na zdravý životní styl a hubnutí jsou totiž nudlové výrobky původcem tukových polštářů na břiše. Jenže italští vědci se snaží toto tvrzení vyvrátit a podpořit tak italské národní zájmy. A tvrdí, že naopak těstoviny patří na jídelníček hubnoucího člověka. Ale musí jich být jen přiměřené množství ve středomořském jídelníčku.

Italové mají velmi silné důkazy. Spočítali množství konzumovaných těstovin u třiadvaceti tisíc Italů a změřili jim také tukové zásoby. A z analýzy vyplývá, že osoby konzumující pravidelně těstoviny mají méně tuků na břiše.

Italové jedí těstoviny především v kombinaci se zeleninou, ořechy a olivovým olejem. A právě tato kombinace přispívá k hubnutí.

„Analýzou antropometrických dat u všech osob a jejich stravovacích návyků jsme zjistili, v rozporu s očekáváním, že konzumace těstovin nesouvisí s přibýváním na váze, ale spíš naopak. Naše data dokazují, že konzumace těstovin v souladu s potřebami jedince přispívá ke zdravé postavě, štíhlejšímu pasu a lepšímu poměru rozměrů pasu a boků,“ uvedl doktor George Pounis z Institutu Neuromed v Pozzilli.

„Množství je klíčové. Pokud jíte mnoho zeleniny, olivového oleje a tučných ryb, pak trocha těstovin nemůže škodit nebo přispět k nezdravým důsledkům a obezitě,“ uvedl doktor Assem Malhotra z britského Národního obezitologického fóra.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat