Elixír mládí z lednice. Brokolice, zelí a sója výrazně omlazuje

Látky obsažené v brokolici, zelí, sóji, okurce či avokádu mají silně omlazující účinky. Nejenže zvyšují hustotu kostí, objem svalů a zlepšují zrak, ale také zlepšují imunitní systém a funkci jater. Vědci ze státu Missouri prokázali, že podávání výtažku z těchto druhů zeleniny stárnoucímu organismu zvrátí proces degenerace a funguje jako skutečný elixír mládí.

Zmíněnými látkami jsou nikotinamidmononukleotidy (NMN), hojně zastoupené v brokolici, zelí, avokádu, okurkách či sóji. A právě látky NMN činí tyto druhy zeleniny zdravými. Mají i omlazující účinky.

Vědci ze St. Louis ve státě Missouri ale pracovali přímo s koncentrovaným výtažkem z těchto druhů zeleniny.

Proč si dopřát NMN

Buněčný metabolismus je závislý na nikotinamiddinukleotidu (NAD), jehož s věkem v buňkách ubývá. Právě nikotinamidmononukleotidy podávané stravou dokážou syntézu těchto bílkovin zvýšit.

„Nikotinamidmononukleotidy mají výrazné účinky proti stárnutí, které jsme prokázali u hlodavců. Tito jedinci živení NMN mají nejen delší život… ale také jsme prokázali, že tyto látky zpomalují fyziologický úpadek, který při stárnutí pozorujeme. To znamená, že staré myši měly metabolismus a energetickou úroveň odpovídající mladším jedincům,“ uvedl profesor Shin-ichiro Imai z Washingtonovy univerzity v St Louis.

Pleti pomůže i voda s citrónem

Pití citrónové vody po ránu má skutečně mnohačetné blahodárné účinky na zdraví včetně omlazujícího efektu na pleť. Vitamin C obsažený v tomto ovoci podporuje produkci kolagenu v pleti, čímž udržuje pleť mladistvou a zářivou. Pokud člověk citrónovou šťávu pije hned po ránu, zrychlí se mu metabolismus a sníží hladina nezdravého cholesterolu v krvi. Citrón ale, ačkoli je chuťově kyselý, vodu alkalizuje.

Voda s citrónem působí blahodárně také na trávicí trakt, který zbavuje toxinů a nečistot. Látky obsažené v citrónu se vstřebávají do krve a putují do jater, kde podporují jejich funkci a produkci enzymů.

Citrón je také zdrojem draslíku, který je nezbytný pro dobrou funkci nervové soustavy a udržování normálního krevního tlaku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat