Předcházejte náhlým záchvatům hladu

Pokud jste neměli celý den čas na jídlo, tak je vám určitě známa situace, kdy přijdete domů a spořádáte doslova celou lednici se všemi chody. Říká se tomu vlčí hlad a je velmi těžké ho s prázdným žaludkem ovládnout. Ale my vám poradíme, které potraviny vás zasytí a vlčí hlad tak bude minulostí.

Nejspíš za to mohou pokrmy, které jste si dopřávali přes den. Spousta lidí totiž ve snaze o štíhlou postavu a zdravý životní styl volí potraviny, které sice tělu prospívají, ale nedokáží ho pořádně zasytit. A tak je možná na čase zařadit do jídelníčku (i toho svátečního) některou z následujících dobrot!

1. Vajíčka

Přemýšlíte o ideální snídani? Právě jste ji našli! Je prokázáno, že lidé, kteří si ráno dopřávají vajíčka, toho přes den tolik nespořádají v porovnání s těmi, kteří sáhnou po obligátní housce s máslem. Co za tímto faktem stojí? Vejce jsou dokonalou kombinací kvalitních bílkovin a tuků, a tak dokáží zasytit jako máloco. A hlavně na dlouhou dobu!

2. Avokádo

Nejenže tělu dodá vlákninu, ale také důležité a zdravé tuky. A tahle dvojice je pro dlouhotrvající pocit sytosti zkrátka ideální. Jen pozor, nikdy nejezte víc než polovinu tohoto úžasně chutnajícího plodu denně! Proč? Je totiž poměrně kalorický (celé avokádo má okolo 280 kalorií).

3. Luštěniny

Je jasné, že na tomto seznamu nemohly chybět. Poskytují našemu tělu nejen kvalitní vlákninu, po které nebudeme mít jen tak potřebu něco dalšího spořádat, ale i složité sacharidy, které přispívají k udržování stabilní hladiny cukru v krvi – a tím i k prevenci vlčího hladu.

4. Voda

Neobsahuje ani vlákninu, ani tuky nebo proteiny, a přece dokáže s hladem pomoci. Až zase příště budete mít pocit, že musíte spořádat vše ve svém dosahu, vypijte sklenici vody a počkejte 10 minut. S velkou pravděpodobností už takový hlad mít nebudete. Velmi často totiž pocit hladu vzniká jako následek dehydratace, a tak mu předejděte dodržováním pitného režimu v průběhu celého dne.

5. Zeleninová polévka

Zeleninové polévky jsou skvělým způsobem, jak tělu dodat vodu, vlákninu, ale i proteiny či sacharidy. Kupříkladu takový rajčatový krém (tedy bez smetany, jen rozmixovaný) s trochou kuřecího masa a rýže nebo kuskusu vás zasytí na dlouhou dobu. Skvělé je, že polévku můžete udělat prakticky z jakékoli zeleniny – a tak nebudete své chuťové buňky nudit.

6. Mandle

Honí vás mlsná? Pak sáhněte po mandlích. Přestavují kombinaci proteinů, vlákniny a prospěšných tuků, která ukojí hlad nadlouho dopředu. Jen to s nimi nepřehánějte! Maximální „denní dávka“ by neměla přesáhnout 15 mandlí (jsou poměrně kalorické).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat