Úžasná probiotika: Ocení je nejen vaše zažívání

Všichni víme, jak „přátelské bakterie“ prospívají našemu zažívání. Ovšem pokud byste si mysleli, že je to vše, co probiotika dokáží, hodně byste je podceňovali! V našem těle zastanou i další užitečné činnosti!

Proč tedy do svého jídelníčku zařadit jogurty, kysané mléčné produkty nebo třeba kysané zelí?

Snižují úzkost

Nedávná studie na zvířatech prokázala, že pokud jsou jim podávány doplňky stravy obsahující probiotika, vyvolává to v jejich mozku reakce snižující míru úzkosti. Ačkoli je samozřejmě nutné tento poznatek ověřit i u lidí, autoři výzkumu předpokládají, že efekt bude podobný. Takže pokud si chcete zajisti dobrou náladu bez úzkostných stavů, vydejte se pro probiotika.

Posilují imunitu

Je prokázáno, že lidé, kteří buď užívají probiotika jako doplňky stravy, nebo konzumují potraviny, které tyto hodné bakterie obsahují, trpí až o 40 % méně častěji nachlazením či virózami. A to už rozhodně není náhoda!

Snižují alergické reakce a ekzémy

Pokud vás trápí projevy alergií nebo nejrůznější kožní potíže, zkuste do své stravy zařadit více probiotik! Jak ukazují nejrůznější výzkumy, opravdu dokáží pomoci! Mimochodem, týká se to například i některých typů ekzémů u dětí. To stojí za zkoušku, co říkáte?

Snižují cholesterol

V nedávné studii vědci zjistili, že u lidí s vysokou hladinou LDL (tedy škodlivého) cholesterolu, kteří pravidelně konzumují probiotika, dochází ke snížení této hladiny, a to až o 11 procent. Pokud vás tedy lékař varoval, že byste si měli dát na svůj cholesterol pozor, vydejte se do obchodu pro jogurty a spol.

Podporují zdravé zuby a dásně

Naše ústa jsou plná bakterií, a i když ne všechny škodí, spousta z nich přispívá k tvorbě zubního kazu či nemocím dásní. V několika studií bylo prokázáno, že konzumace jogurtů, respektive probiotických kultur, které obsahují, snížila v ústech počet škodlivých bakterií.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat