8 překvapivých projevů ovulace. Tohle jste věděla?

Ovulace. Zažívá ji většina z nás prakticky každý měsíc. Ale to neznamená, že o ní víme všechno! Některé její dopady na naše tělo byste totiž rozhodně nečekala.

Schválně, o kolika z následujících „vedlejších efektů“ ovulace na ženské tělo jste věděla?

(Ne)nápadné vajíčko

Kdyby neexistovaly kalendáře a chytré aplikace v mobilu, většina z nás by ani nevěděla, že ovuluje. Ovšem některé ženy ovulaci přímo fyzicky cítí – mají nepříjemné až bolestivé pocity v podbřišku, a tak vědí, že dochází k uvolnění vajíčka.

Nebezpečné známosti

Kdy jsme v největším riziku, že podvedeme svého partnera? Ano, hádáte správně - během ovulace. Ale na druhou stranu je třeba říct, že je to riziko poměrně malé, takže nemá cenu se na ovulaci v případě nevěry vymlouvat. Zas tak silný pud, aby se nedal překonat, to není.

Pozdní příchody

Zkuste si někdy všimnout, ve které dny chodíte do práce pozdě, respektive která rána vám oblékání a líčení zabere nejvíc času. Pravděpodobně by to bylo právě v období ovulace. Podvědomě se totiž snažíme vypadat co nejlépe, a tak je jasné, že před šatníkem a zrcadlem strávíme mnohem více času než v „běžné“ dny.

Hluboké výstřihy

A když už jsme nakousli oblékání – v době ovulace máme tendenci vybírat si sexy kousky ze svého šatníku. Topy s hlubokými výstřihy, sukýnky sahající těsně pod zadek, obepnuté kalhoty… Za to nemůžeme, to všechno evoluce (a ovulace)!

Přitažliví svalovci

Ačkoli vás přitahují spíše intelektuální typy mužů a váš partner si s posilovnou zrovna netyká, občas se stane, že zálibně spočinete pohledem na chlapíkovi, co ve svalech konkuruje Arniemu, a máte pocit, že byste si „dala říct“, i když je jasné, že dotyčný bude mít IQ kdesi na hranici měřitelnosti? Viňte ovulaci!

Symetrické uši

Během ovulace jsou ženy nejatraktivnější. To je dáno evolucí – kdy jindy totiž máme takové šance otěhotnět? I naše tělo se proto v těch několika málo dnech snaží vypadat co nejlépe. A protože v symetrii je krása, snaží se nám ji náš organismus na dobu ovulace dodat. Třeba tím, že se zaměří na lepší a viditelnější symetrii našich uší.

Vysoké tóny

Vysoký hlas je velmi ženský – a protože si je toho naše tělo moc dobře vědomo, o pár tónu ten náš zvýší. Ve snaze „přilákat“ potenciálního otce našich dětí.

Neomylný nos

Že se čich zdokonalí těhotným ženám, je známá věc. Ovšem to samé se stane i ženám během ovulace! Kdysi jsme totiž byli na čichu mnohem víc závislí než dnes. A tak byl tento smysl ve výběru partnera či partnerky velmi důležitý.






Celkem 9 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat