Šťastnější během pár minut. Udělejte si selfie nebo si zatančete

Nálada pod psa? Místo jarního sluníčka zase sychravo a déšť? Důležitá schůzka, ze které jste pořádně nervózní? Pak nejspíš potřebujete rychle a spolehlivě zlepšit náladu. Jak? Je to snazší, než si myslíte!

Řekněte sýr

Ačkoli někteří psychologové před posedlostí takzvanými selfie snímky varují, v situacích, kdy je vám těžko na duši, udělejte výjimku. Je totiž prokázáno, že nám taková fotka, na které se tváříme tak trochu bláznivě nebo „ulítle“ dokáže rychle zlepšit náladu. Nestačí to? Pošlete selfie někomu, kdo je vám blízký. Jeho pozitivní odpověď vás už rozveselí zaručeně!

Svlékněte džíny

Šaty dělají člověka. A není divu, že dokáží spolehlivě ovlivnit, jak se cítíme. Když víme, že nám to sluší, hned se nám na svět dívá veseleji! Proto ráno pořádně prohlédněte šatník a obligátní džíny vyměňte za něco elegantnějšího, v čem se budete cítit pohodlně, ale především sebevědomě.

Zajděte na procházku

Nervy na pochodu, míra stresu přesahuje únosnou mez? Pak při nejbližší příležitosti vyrazte do přírody. Třeba jen na 20 minut, ale pryč. Od technologií, shonu, stresu, zamračených lidí… Stresové hormony poklesnou, sníží se vám vyšroubovaný krevní tlak a zlepší nálada.

Darujte potřebným

Ačkoli spousta z nás ve snaze rychle si zlepšit náladu vyrazí do obchodu a udělá si radost třeba něčím na sebe (nic proti tomu, že), zkuste to někdy i naopak. Pomozte někomu, kdo vaši pomoc potřebuje! Darujte věci charitativní organizaci, zajděte nakoupit seniorům, co bydlí u vás v domě, sbírejte odpadky podél cest… Nezištná pomoc druhým totiž s naší náladou dokáže divy.

Zapátrejte v minulosti

Nebojte, nemáme na mysli rozbírání starých křivd apod. Spíše zkuste prohlédnout alba s blednoucími fotografiemi ze svého dětství či mládí svých rodičů a prarodičů, nechejte si od babičky nebo dědečka vyprávět historii vlastní rodiny… Takové pátrání po vlastních kořenech dokáže zasadit život do nové perspektivy. A zajistí úsměv na tváři.

Vyrazte s přáteli

Po namáhavém dni možná máte často energie tak akorát na to, abyste se svalili doma k televizi, ale nedělejte to. Mnohem lepší je vykřesat poslední zbytky sil vyrazit na večeři či posezení u vína/piva/čaje s kamarády. Nikdo vám náladu nezlepší tak spolehlivě jako oni!

Skočte na „to“

Ano, mluvíme o sexu. Fyzická blízkost, rozkoš, orgasmus… To jsou zaručené léky na špatnou náladu. Záplava hormonů, jež se při milování vyplavují, zajistí, že zapomenete na stres a budete se vznášet v úžasném opojení. Že zrovna nemáte po ruce nikoho, s kým byste si své erotické sny naplňovali? Nezoufejte – podobně funguje i orgasmus dosažený při masturbaci!

Usmějte se do zrcadla

Kdykoli projdete kolem zrcadla, usmějte se na sebe! I pohled na sebe sama s úsměvem na tváři spustí v mozku ty správné reakce a zlepší se vám nálada. Dokonce i když máte k radosti daleko.

Zatančete si

Až přijdete po namáhavém dni domů, pusťte si svou oblíbenou hudbu a pěkně nechejte své tělo rozvlnit do rytmu! Dokonce i když vám příroda nenadělila pro pohyb nějak zvláštní talent, může vás tanec pozitivně ovlivnit. Starosti spolehlivě odplavíte a ještě uděláte něco pro své tělo či postavu.






Celkem 9 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat