Komentáře k článku

Siraellen 28.05.2017

chutě moc nemám

Siraellen 28.05.2017

chutě moc nemám

Siraellen 28.05.2017

chutě moc nemám

megana4 26.05.2017

masa jím málo,ale jinak zhřeším sladkostmi..dnu zhoršuje i alkohol a ten nepiji..je to nemoc spíše můžů

vivi11 24.05.2017

to jsem nevěděla

helus 24.05.2017

Jím na co mám chuť.

Evaave 24.05.2017

Paní Emilie -perfektní rozbor daného tématu od Vás..K těm průmyslově vyráběným produktům se nemá smysl vyjadřovat .Správná kombinace potravin důležitá.Jak např.říká pan režisér Troška -jím hromady vajec a nemám cholesterol,protože piji kvanta rajčatové štávy..My jsme velcí vejcožrouti-kolik vajec od slepic na zeleném koupím od farmáře za měsíc ,nebudu uvádět,to by mnozí nevěřili..A maso nezatracovat.Je zdrojem všech možných živin-např hovězí vývar z kostí je doporučován pro růst dětí..Štavnatý biftek -dodá energii,kupujeme maso dobytka z pastvin.Husy ,jehněčí všemožné maso od farmáře..Hlavně ne z velkochovů..Téměř vše má srovnatelnou cenu -velkochov nebo farmář!!!

To je teda zase blbina.Nevím kam na to chodíte:-O:-O

Emílie Lvovská 23.05.2017

Také si myslím, že se článek netrefil zrovna do černého - co je jeho poselstvím mi IMHO nedošlo. Rozhodně nesouhlasím, že konzumace červeného masa způsobuje dnu. Připadá mi, že název nemoci je závádějící, více zde: http://emilie-lvovska.webnode.cz/l/co-jedli-nasi-predci/ Osobně si myslím, že masa nemusíme jíst hodně (Nejsme Inuité.) a mělo by vždy být doprovázeno tukem, abychom jej lépe strávili a nevyčerpávali si zásoby vitamínu A. Je také rozdíl mezi obsahovými látkami ve vnitřnostech a ve svalovině, lidé kdysi jedli oboje. Také není maso jako maso - hovězí z pastviny, kterou máme za domem, bude nejspíš něco úplně jiného, než hovězí z průmyslové výkrmny. Také je zajímavým (moudrým?) zvykem konzumace fermentovaných potravin spolu s masem. Kyselina mléčná napomáhá k degradaci purinových látek, proto se nejspíš k masu (obzvlášť svalovině) jedly okurky, hořčice, zelí nebo křen, což byly kondimenty původně mléčně kvašené. Novodobé okurky konzervované cukrem, octem, konzervanty a vysokou teplotou však fermentaci neviděly ani z vesmírné rakety... Konzumace sacharidů a dna? To je zvláštní spojení, něco si o tom načtu, ale nějak se mi to nezdá... www.emilie-lvovska.webnode.cz

kamila76 23.05.2017

také názor

jarda RIZEK 23.05.2017

vazena damo asi jste se zblaznila doporucuji lecbu o.

Standa 23.05.2017

Tak tenhle článek je zmatek na zmatek. Začíná dnou a končí cukrem. Dna vzniká hlavně z mladého masa (kuřecí, holoubátka, telecí), ze silných masových vývarů a z přemíry alkoholu. Staré maso (býci, krávy, prase) není pro vznik dny rozhodující. A cukr? Tak ten už s ní nemá vůbec nic společného. Limonáda nemá nic se dnou. Ani buchty a koláče. Ale to už jsme u cukrovky.

glady 23.05.2017

zajímavé

IG 23.05.2017

TO je zajimave, ja nekde cetla, ze vitam C vareni neprezije. Ale v bramborach asi ano?

konatovka 23.05.2017

Také jsem to už kdysi četla dokonce na letáku od lékařů.:-O

Mira 23.05.2017

Kravina, cerveny maso narozdil od kurecich sracek neobsahuje puriny,, takze kdo ma dnu mel by se vyhybat kurecimu a drubezi a naopak jist hovezi.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat