Výměnou čtvrt litru každého piva za vodu se sníží riziko obezity o pětinu

Vyměnit čtvrt litru z piva, které člověk chce vypít, za čistou vodu, může být krokem, jak se vyhnout obezitě. Podle španělských odborníků by takový krok snížil počet obézních v populaci o pětinu. A dokazuje to také, jak mocně konzumace piva přispívá v populaci k obezitě.

Španělští vědci sledovali šestnáct tisíc osob po dobu osmi let a zjistili, že výměnou sklenice piva za sklenici vody se u daného člověka výrazně snížilo riziko obezity. Největší vliv mělo právě snížení konzumace piva. Stejně tak se ale riziko obezity snížilo u osob, které vyměnily sklenici limonády za čistou vodu.

„Tato studie prokázala, že náhrada jedné sklenice limonády či piva za jednu sklenici vody každý den vede k snížení rizika obezity o dvacet procent,“ tvrdí doktor Ujué Fresán z Univerzity v Navaře.

Omezení konzumace piva mělo na snížení rizika obezity větší vliv než omezení konzumace limonády. A to jednoduše proto, že pivo stejně jako limonáda obsahuje kalorie skryté v sacharidech, ale pivo má, na rozdíl od limonády, další kalorie skryté v alkoholu.

Když sklenka pomáhá

Je samozřejmě jasné, že nadměrná konzumace piva člověku neprospívá - nejen kvůli vysokému riziku obezity. Nicméně zcela vyškrtnout tento chmelový nápoj ze svého jídelníčku by možná byla trochu škoda. Ono totiž pivo, pije-li se občas a v rozumné míře, umí i prospívat! Jak?

Pro krásnou pleť

Pivo je vážný konkurent všemožných kosmetických výrobků. Obsažené vitaminy B1, B2, B6 a kyselina listová podporují metabolismus, tvorbu kožního pigmentu a celkovou regeneraci kůže.

Prospívá mozku

Paměť, prostorová orientace, soustředění, řeč. Na všechny tyhle funkce mozku má pivo pozitivní vliv. Respektive přírodní antioxidanty, ze kterých se (kromě jiného) skládá. A protože číhají v každé lahvi, ukázková koncentrace a spousta nových vědomostí vás nemohou minout.

Při hypertenzi

Tenhle medikament si nejspíš spousta pacientů s vysokým krevním tlakem nechá líbit (i když v žádném případě nenahradí léky předepsané lékařem). Je vědecky dokázáno, že draslík v pivu snižuje krevní tlak. Samozřejmě pouze v případě, že se jedná o rozumnou pivní konzumaci. Nadměrné popíjení vede k poruchám srdečního rytmu.

Trávení v kondici

Z piva se raduje i zažívání, protože zlatavý mok mu usnadní jeho nelehkou práci. Hořké látky chmele v kombinaci s potřebnou dávkou oxidu uhličitého stimulují tvorbu slin a trávicích šťáv. Zároveň prokrvují sliznice. To útroby udržuje dobře naladěné!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat