Večerní zlozvyky, které zpomalují váš metabolismus

Většina z nás věnuje své večery především odpočinku po náročném dni. Zatímco někteří z nás se svalí k televizi, jiní si jdou dát do těla do posilovny. Napadlo by vás ale, že způsob, jakým trávíte večerní hodiny, může ovlivňovat váš metabolismus!

Podle odborníků je to tak. A tyhle večerní zlozvyky našemu metabolismu škodí úplně nejvíc!

Naprostá pasivita

Není třeba si nic namlouvat – drtivá většina z nás se prostě po celodenní dřině zhroutí na gauč či do křesla před televizi, pustí nějaký nenáročný program a po pár hodinách se odebere do postele. Jenže právě z takového programu odborníci nijak zvlášť nadšení nejsou.

Odpočívat bychom totiž měli spíše aktivně – třeba si zacvičit (ať už ve fitness centru nebo doma v obýváku), dopřát dlouhé venčení svému čtyřnohému miláčkovi nebo využít pozdního západu slunce a ještě třeba vyplít záhon na zahradě. Pasivita a rychlý metabolismus totiž nějak nejdou dohromady…

Sklenka či dvě na dobrou noc

I když se po náročném dni může zdát sklenka něčeho ostřejšího jako dobrý nápad, ve skutečnosti vám za něj vaše tělo dvakrát nepoděkuje. Tak jednak mu alkohol příliš nesvědčí, zvláště pokud to s ním přeženete. Jednak byste si neměli zvykat řešit problémy a stres právě skleničkou (to je – mimo jiné – skvělá cesta k závislosti). Navíc když to s pitím přeženete, dostane váš organismus pořádně zabrat, ostatně se vám odmění parádní kocovinou. Ale i když si dáte jen jeden dva drinky, můžete narušit kvalitu spánku, což – jak prokázaly mnohé studie – vede druhý den k přejídání a vyhledávání nezdravých jídel. Navíc málo spánku rovná se pomalejší metabolismus.

Vyměňte večer sklenici s alkoholem za čistou vodu či šálek bylinkového nebo zeleného čaje. Nejenže pomáhají detoxikovat organismus, ale také umějí pořádně rozhýbat metabolismus.

Nevhodná večeře

To, co jíme, má samozřejmě významný dopad na náš metabolismus. A tak není divu, že pokud si k večeři dopřejeme nevhodný pokrm, metabolismu radost neuděláme. o bychom měli večer konzumovat? Především kvalitní bílkoviny, zeleninu a složité sacharidy. Rozhodně bychom se měli vyhnout sladkostem či příliš tučným jídlům. A také oblíbeným slaným pochoutkám typu chipsy nebo pražené solené arašídy.

Mimochodem, důležité také je, kdy jíme. Pokud si poslední pokrm dopřejeme například v šest hodin večer a snídáme přibližně v sedm ráno, znamená to, že naše tělo bylo 13 hodin bez jídla. Může se stát, že přepne do jakéhosi nouzového režimu a raději zpomalí metabolismus. Což pro nás není dobrá zpráva…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat