Lékárnička na dovolenou. Co nezapomenout zabalit?

Chystáte se na dovolenou? Pak kromě plavek a dalších nezbytností nezapomeňte přibalit také vybavenou lékárničku. Co by v ní rozhodně nemělo chybět?

Sehnat v některých destinacích – i těch turisty hojně vyhledávaných – léky, to občas bývá pořádný oříšek. Jak předejít zběsilému hledání lékárny či ordinace lékaře? Správně vybavenou lékárničkou! Tohle do ní nezapomeňte přibalit!

Léky na předpis

Užíváte vy nebo někdo z vaší rodiny léky na předpis? Pak je určitě vezměte s sebou na dovolenou! Snadno by se totiž mohlo stát, že je v cizině neseženete. A když, tak s velkými obtížemi. Prodleva v užívání léčiv, jež vám předepsal lékař, může být u řady chorob nebezpečná, tak na to myslete, až budete balit!

Přípravky na pokažené zažívání

Především v exotičtějších zemích trpí spoustadovolenkářů takzvanými cestovatelskými průjmy a dalšími zažívacími obtížemi. Není od věci se na ně připravit! A tak sbalte léky proti průjmům, ale i zácpě, nevolnosti nebo nadýmání či podrážděnému žaludku. Kromě toho přibalte také iontové roztoky v prášku, které v případě průjmů doplní ztracené minerály.

Krémy na a po opalování

Nejen pokud vyrážíte k moři, měli byste opalovací přípravky s UV faktorem přibalit! Oceníte je zkrátka kdekoli. A k nim přidejte i přípravky určené k ošetření pokožky po opalování. A pak také masti či krémy, které vám uleví v případě, že jste slunce neodhadli a odnesli jste si nepěkné spáleniny.

Léky proti bolesti

Bohužel i na dovolené vás může zaskočit třeba bolest hlavy nebo vás „chytnout“ záda. A tak se vyplatí mít v lékárničce pilulky proti bolesti. Ostatně přibalte i přípravek proti bolení v krku nebo na namožené svaly. Nikdy nevíte, kdy se budou hodit.

Náplasti a obvazy

Nepodceňujte drobná poranění, především v tropických zemích se mohou velmi snadno zanítit a napáchat víc neplechy, než byste chtěli. Proto je důležité mít po ruce náplasti a spol., jež zajistí, že se k ráně nic nedostane. Nezapomeňte přibalit také obinadlo – to kdybyste si například zvrtli kotník při plážovém volejbalu.

Dezinfekci

A když už jsme zmínili drobná poranění – vždy je ošetřete dezinfekčním přípravkem! Pokud by se vám zdálo, že i přes veškerou péči se vaše zranění „podebírá“, raději vyhledejte lékařskou pomoc.

Léky na alergii

Co na tom, že u nás už nekýcháte nebo neslzíte. Nikdy nevíte, zda u vás změna prostředí a neznámé krajiny nevyvolají nějakou alergickou reakci. A tak je dobré mít po ruce rychlou a účinnou pomoc.

Repelenty a přípravky na hmyzí štípnutí

Vyrazit kamkoli bez repelentu je chyba, která se vám může nepěkně vymstít. Nejenže můžete skončit pokrytí štípanci, ale pamatujte, že hmyzí záškodníci mohou přenášet i některé choroby. Když už vás něco štípne, pak místo ošetřete přípravkem k tomu určeným. A štípanec raději pozorujte.

Léky a spol. doporučené do dané země

Pokud cestujete do exotičtějších destinací, vždy si zjistěte, jaká očkování byste před cestou měli absolvovat a jaké léky přibalit. Doporučení lékařů vždy dodržujte!






Celkem 9 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat