Pořádná snídaně a žádné vyspávání. Nastartujte správně své hubnutí

Všichni víme, že bez vyvážené a zdravé stravy v kombinaci s pohybem se přebytečných kilogramů jen tak nezbavíme. Pokud jste se rozhodli s tukovými polštářky zatočit, zkuste svému tělu v jeho (a vašich) snahách pomoci!

Následující maličkosti totiž váš boj s přebytečnými kilogramy výrazně podpoří!

Žádné vyspávání

Vstáváte ráno tak, abyste taktak stihli přijít včas do práce? Chyba. Podle jisté americké studie je mnohem efektivnější nařídit si budík o něco dříve a využít ráno na maximum. A bez stresu. Abyste se neokradli o potřebný spánek, jděte večer dříve do hajan.

Pořádná snídaně

A když už jsme u toho rána – onen čas navíc využijte k přípravě vhodné snídaně. Co by podle odborníků na hubnutí měla určitě obsahovat? Vejce! Výzkumy prokázaly, že hubnutí jde snáze lidem, kteří si tuhle dobrotu dopřávají k prvnímu jídlu dne.

Šálek kávy

Patříte k milovníkům tohoto lahodného nápoje? Výborně! Studie publikovaná v časopise American Journal of Clinical Nutrition totiž ukázala, že lidé s nadváhou, kteří pili kávu, hubli snáz a rychleji než její nepřátelé. Mimochodem, mluvíme samozřejmě o neslazené a černé kávě!

Přátelská sklenice

Starý trik, který funguje pořád – dopřejte si před každým jídlem sklenici čisté vody. Nejenže prospějete metabolismu, ale navíc toho nespořádáte tolik, jako kdybyste vodu před pokrmem nepili.

Přátelské paprsky

Ačkoli sluneční paprsky nesvědčí naší pokožce, pokud ji nechráníme příslušnými krémy, dokážou našemu zdraví také prospět. A o naší linii to platí také! Vědci z Northwestern University  prokázali, že lidé, kteří své tělo vystavili ranním slunečním paprskům, hubli rychleji než ti, kteří ráno se sluncem vůbec nepřišli do styku.

Optimální teplota

Jiná ze studií pak prokázala, že k našim nadbytečným kilogramům přispívá i fakt, že pobýváme v příliš vytopených místnostech. Jakou optimální teplotu bychom doma měli mít? Podle vědců okolo 18 stupňů. Při ní totiž dochází k rychlejšímu spalování tuků.

Koření života

Jste milovníkem ostrých jídel? Výborně! Vědci z Maastrichtu totiž zjistili, že kapsaicin, který je obsažen v chilli papričkách, dokáže pozitivně ovlivnit náš metabolismus a nastartovat spalování tuků.

Pevný rozvrh

Soustřeďte se nejen na to, co jíte, ale i kdy to jíte. Podle jisté dánské studie hubnou lépe lidé, kteří jedí tři hlavní jídla denně pokaždé ve stejnou hodinu, než ti, kteří nemají jasně danou hodinu hlavních jídel.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat