Hubnutí podle typu postavy. Co pomůže hruškám a jak procvičit kulaté jablíčko

Typ postavy je nám jednoduše dán geneticky, přesto naše problémové partie můžeme mít pod kontrolou a vypadat skvěle. V tom nám nic nezabrání! Máme pro vás několik tipů, jakému jídlu se vyhýbat, a co naopak přidat na seznam. Navíc vám poradíme i vhodné cvičení pro váš typ postavy.

Chcete se letos dostat do formy, ale bojíte se podívat do zrcadla. Už dost, je nejvyšší část stoupnout si před zrcadlo a zaměřit se na problémové partie. Poradíme vám jak hubnou „hrušky“, „jablka“ a „mrkve“ (neboli véčka).

Typ kulatého jablíčka

Ženy s postavou ve tvaru jablíčka mají vetší hrudník a bohužel se jim všechen tuk ukládá v oblasti bříška, které zakulacuje nejdříve. Předností jablíčka jsou štíhlejší nožky, takže se je vůbec nebojte ukazovat. A do léta jistě zmizí i bříško.

Vhodná strava

Ženy s postavou typu „jablíčko“ by měly omezit hlavně cukr, nahraďte ho raději kvalitním medem, nebo například stévií. Zapomeňte také na slazené müsli, tohle není nic pro vás, právě naopak. Raději se zaměřte na čerstvé ovoce a zeleninu. Postava s tvarem jablka potřebuje hodně živočišných bílkovin, takže si neodpírejte libové masíčko, ale omezte přílohy (brambory, rýže, těstoviny) a přidejte ke každému jídlu zeleninovou přílohu.

Vhodný pohyb

Cvičení zaměřte na střed těla, vaším cílem je zúžit pas a nabrat svalovou hmotu na správných místech, jako je zadeček a hýždě. Největší důraz je kladen na bříško, tomu věnujte nejvíce času, na vytvarování zadečku jsou nejefektivnější dřepy a výpady. Ve vašem plánu by nemělo chybět ani kardio cvičení, vhodný je běh, intervalový běh, jízda na kole i stepper.

Typ baňaté hrušky

Postava ve tvaru hrušky se vyznačuje štíhlejším pasem, zato širšími boky, zadečkem a hýžděmi, kde se ukládá většina tuku. Vůbec se za svoji postavu nemusíte stydět, tento typ vypadá velmi žensky, široké boky a větší zadeček je znakem plodnosti. Váš metabolismus, ale není tak rychlý, takže je dobré mít své boky pod kontrolou.

Vhodná strava

Ženy s postavou ve tvaru hrušky by si měly pohlídat hlavně příjem tuků, pozor na smetanové omáčky, sladkosti a hlavně ztužené tuky, které se v nich nacházejí. Všechny tyto dobroty se usadí bohužel na vašem pozadí. Sladké ovoce nahraďte méně sladkými druhy a přidejte zeleninu. Pro váš organismus je důležitý příjem vlákniny, který vám může dodat pestrá strava případně vhodný doplněk stravy například přírodní psyllium neboli indický jitrocel. Ve vaší stravě by neměla chybět ani semínka s vysokým obsahem železa, jako jsou například dýňová. 

Vhodný pohyb

Nejčastější chybou žen s tímto typem postavy je zaměření pouze na spodní část těla, přitom je velmi důležité posílit i horní část těla. Nárůst svalové hmoty dostane vaše tělo do rovnováhy a tvar hrušky nebude tak výrazný. Hrušky by měly posílit ramena, paže a horní část těla, vhodné je cvičení s jednoručními činkami a stahování kladky.

Spodní část těla pouze tvarujte, pozor na silové cviky, tím by vám mohl váš zadeček ještě více zmohutnět. Vhodné je předkopávání a různé druhy dřepů, ale vždy bez závaží. Cvičte pouze s vahou vlastního těla. Své úsilí podpořte ještě kardio tréninkem, vhodná je chůze, kolo či rotoped, kde spíše uberte na zátěži a přidejte na intenzitě. Pro vaši postavu je vhodný i intervalový trénink takzvaný HIIT, který si můžete vyzkoušet i v pohodlí domova, na internetu najdete spoustu videí pro domácí cvičení.

Typ „ramenaté“ mrkve neboli véčko

Posledním nejčastějším typem postavy je takzvaná mrkev, která má široká ramena. Výhodou je štíhlý pas i boky, tato postava je sice velmi lichotivá, přesto neusínejte na vavřínech. Tuto postavu sice netrápí tuk, ale nedostatek svalové hmoty.

Vhodná strava

Mrkve mají velmi rychlé spalování, vyhýbat by se měly sladkostem a bílé mouce. Do jídelníčku zařaďte kvalitní bílkoviny, maso, ryby, vajíčka a tak dále. Bílkoviny vašemu typu postavy lichotí nejvíce, proto se nebojte ani tvrdých sýrů. Samozřejmě i zelenina a ovoce plné vody a minerálů je vhodná i pro vás, stejně tak jako pro ostatní typy postav.

Vhodný pohyb

Tuto postava trápí štíhlé nohy, který způsobují nesymetrický tvar mrkve, takže je třeba se zaměřit na posilování spodní části těla. Pro nárůst svalové hmoty cvičte dřepy, nejlépe se zátěží (pro začátek postačí jednoruční činky) a legpress. Pro tvarování zadečku a hýždí jsou vhodné výpady a předkopávání. Pozornost věnujte také středu těla, vaše postava je předurčena pro břišní pekáč, je to jen na vás. Do svého plánu můžete zařadit i kardio, takové, které posílí sílu nohou. Nejvhodnější je stepper, můžete cvičit i na běžicím pásu, kde si nastavte mírný kopeček a vzhůru k výšinám.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat