Pro zdraví i štíhlou postavu. Začněte okopávat záhonky

Zdá se, že by konečně i do našich končin mohlo v nejbližší budoucnosti dorazit dlouho očekávané jaro. A to pro mnohé lidi znamená oprášit zahradnické náčiní a vyrazit zvelebovat záhony či trávníky. Že vás taková představa zrovna neláká? Chyba! Zahradničení totiž lidskému tělu velmi prospívá!

Proč bychom měli využít každé příležitosti k okopávání záhonů a dalším zahradnickým pracím?

Imunita ve formě

Když zahradničíte, trávíte čas venku. A díky slunečnímu záření dostáváte do těla potřebný vitamin D. Ten zas napomáhá vstřebávání vápníku, který posiluje nejen kosti, ale také imunitu. Navíc je prokázáno, že pobyt na čerstvém vzduchu obecně posiluje organismus a zvyšuje naši odolnost.

Pro silné srdce

Zvedá váš lékař varovně prst kvůli hodnotám vašeho krevního tlaku? Pak vytáhněte hrabičky! Zahradničení je americkým Národním institutem pro zdraví srdce, krve a plic doporučováno v boji proti hypertenzi, tedy vysokému tlaku. Ideální doba je podle institutu 30 minut několikrát týdně. Udržovat krevní tlak v normě je důležité (nejen) pro zdrabí srdce a cév.

Pomoc při hubnutí do plavek

Všichni víme, že chceme-li zhubnout nějaké to kilo navíc, měli bychom nejen zdravě a vyváženě jíst, ale také se pravidelně hýbat. A zahrada je dokonalá tělocvična. Nemyslete si, při zahradničení se docela zapotíte. A to je dobře – spálíte při něm totiž spoustu kalorií. Podle jedné z amerických studií až 330 kalorií za hodinu! To už stojí za zkoušeku, co říkáte?

Sbohem stresu

Kdo by dnes nebojoval se stresem. Starosti v práci i doma dokáží pořádně zamávat s naší náladou. Ovšem manuální činnost na zahradě odvede vaše myšlenky od nepříjemností, jež musíte každodenně řešit. Kromě toho vidíte „plody“ své práce, pohybujete se v hezkém prostředí, utřídíte si myšlenky... Zkrátka zahradničení je jedním z nejlepších způsobů relaxace!

Romantika mezi květinami

Mimochodem, k zahradničení byste měla přizvat také partnera. Studie totiž ukazují, že práce na zahradě zvyšuje u mužů chuť na milování, navíc jakýkoli mírný pohyb na čerstvém vzduchu snižuje pravděpodobnost potíží s erekcí. A jelikož pomáhá zahrada od stresu, nebude vašeho milého od sexu nic rozptylovat (a vás také ne). Navíc zahrada plná květin je ztělesněním romantiky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat