Maličkosti, které vám spolehlivě zvednou náladu. Určitě je máte doma

Úsměv na rtech často dokážou vykouzlit i věci, od kterých bychom to možná ani nečekali. Tihle malí pomocníci umějí pomoci se stresem a starostmi, aniž bychom si toho všimli. Čím se tedy vyplatí obklopit?

Voňavé mýdlo

O tom, že naši náladu ovlivňují nejrůznější vůně, s nimiž se setkáme, nemůže být pochyb. Ostatně je to i jednou z podstat aromaterapie. Jenže ne vždy má člověk příležitost zapálit si vonnou svíčku nebo sáhnout po aromatickém oleji. Ovšem mýdlo máme doma nebo v práci všichni. Pořiďte si takové, které vám příjemně voní! Ruce si člověk myje několikrát za den – tak proč nespojit příjemné s užitečným!

Síla květů

Rostliny mají na lidskou psychiku také velký vliv. Uklidňují a navozují útulnou atmosféru, ve které je nám dobře. A tak si nějakou tu květinu pořiďte do bytu i do kanceláře. A občas se rozmazlete a kupte si i pugét kvetoucích krásek. Nejenže jsou nádherné na pohled, ale také úžasně voní.

Antistresový displej

Kdybychom si udělali čárku pokaždé, když vezmeme do ruky mobilní telefon, měli bychom na papíru za den pořádný les. Tak proč toho nevyužít? Zvolte si jako „tapetu“ displeje mobilního telefonu fotku či obrázek, který u vás vyvolá úsměv a potěší vás. Byť na pár vteřin, než zapnete aplikaci nebo začnete telefonovat.

Radostné tóny

Dnes už nikdo nepochybuje o tom, že hudba dokáže účinně bojovat se stresem a starostmi. A co víc, nikdy jsme ji neměli tak nadosah jako v současnosti! Stačí nám sáhnout po telefonu, nasadit sluchátka a hned jsme v jiném světě. Obvykle šťastnějším…

Elegantní nádobí

Také máte ve skříňce sváteční servis, který vytahujete jen při opravdu významných příležitostech, ačkoli je prostě vaším nejzamilovanějším? Možná děláte chybu. Ono totiž i nádobí dokáže s náladou divy. Nemusíte tedy hned vytahovat talíře po babičce, ale kupte si alespoň nějaký krásný hrneček na čaj nebo kávu a používejte ho co nejčastěji!

Lahev s vodou

Tohle jsou takové pověstné dvě mouchy jednou ranou. Pořiďte si například do práce elegantní lahev či karafu na vodu, kterou z ní budete během dne upíjet. Jednak zútulníte svůj pracovní kout, jednak si zajistíte dodržování pitného režimu. A ten je pro dobrou náladu velmi důležitý! Je totiž prokázáno, že dehydratace podporuje úzkost a stres.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:35
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:31
310 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat