Mírná konzumace alkoholu může prodloužit život

Že kdo pije denně, ten je odsouzen k záhubě? To už prý neplatí. Pokud dotyčný zůstane u dvou sklenic vína nebo jednoho velkého piva, prý má vysokou naději na to, že se dožije požehnaného věku!

Snad nic ve vědeckých kruzích nevzbuzuje takové kontroverze, jako právě alkohol. Odborníci „metlu lidstva“ zkoumají ze všech stran už pěknou řádku let, přičemž své postoje ohledně její prospěšnosti, nebo naopak škodlivosti, poměrně často mění. Ačkoli ještě donedávna byla „ohnivá voda“ vnímána jako úhlavní nepřítel lidského zdraví, dnes je všechno jinak. Prý je to v jistém slova smyslu životabudič, co prodlužuje život!

Názor, který šokuje

Výzkum, jenž byl oficiálně a se vší pompou představen na výroční konferenci Americké asociace pro rozvoj vědy (AAAS), vzbudil ve světě pořádný rozruch. Jeho závěry totiž uvádí, že každodenní konzumace dvou sklenic malého piva či vína může přispět ke snížení rizika předčasného úmrtí. Vyznavači těchto nápojů tedy samozřejmě neskrývají radost, zapřisáhlým abstinentům nezbývá nic jiného, než nevěřícně kroutit hlavou. Do jaké skupiny patříte vy? Každopádně vás určitě zajímá, jak k takovému „objevu století“ vůbec došlo.

Elixír delšího mládí. A má pár promile!

Odborný tým americké Louisvillské univerzity pod vedením neuroložky Claudie H. Kawas analyzoval předchozí studii uskutečněnou kalifornskou nemocnicí UC Irvine Medical Center, která se zabývala dlouhověkostí. Poté, co experti důkladně přezkoumali nashromážděná data týkající se několika stovek starších jedinců, došli k závěru, že ti, kteří pijí v umírněném množství alkohol – pravidelně, vykazují snížené riziko úmrtí o necelých 20 %. Čistě pro srovnání – lidem, kteří cvičí 15 až 45 denně, prý činí naděje na dlouhověkost pouze 11 %. Jak je to možné? Tohle vás bude zajímat!

Co hlt, to zdravější srdce?

Experti se na základě svých zjištění domnívají, že denní malé množství „metly lidstva“ v porovnání s přísnou abstinencí pomáhá redukovat riziko kardiovaskulárních chorob a snižuje možnost propuknutí Alzheimerovy nemoci, takže prodlužuje život. Tím prospěšným a blahodárným množstvím jsou dle vědců myšleny právě ty dvě sklenky vína či piva – malého. Zajímavé, viďte? Tak uvidíme, jak dlouho si za takovým názorem budou vyškolené mozky stát…






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:13
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:13

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat