Alergie na domácí mazlíčky: Neškodí chlupy, ale sliny!

Toužíte po psovi, přestože vy nebo vaše děti trpíte alergií? Podle odborníků máte nejspíš smůlu. Došli totiž k závěru, že tolik doporučovaná a pro alergiky téměř neškodná plemena mají stejné množství alergenů jako ostatní psi.

Mezi plemeny nejsou rozdíly

Dlouho se předpokládalo, že v přítomnosti některých plemen jsou alergické projevy lidí méně závažné než u jiných. K těmto psům se například řadil pudl nebo portugalský vodní pes, známý mimo jiné i tím, že ho vlastní rodina amerického prezidenta Baracka Obamy. Vědci, zabývající se touto domněnkou, zkoumali domácnosti, kde žijí různé rasy psů. Závěr byl jasný: množství alergenů bylo srovnatelné bez ohledu na rasu. Známý alergolog z Denveru říká, že vědci nyní potvrdili to, s čím měli lékaři praktické zkušenosti již dlouho – "hypoalergenní" psi zkrátka neexistují.

Život se psem

Odborníci zjistili, že nejvíce alergenů pochází ze psích slin a na chlupech ulpívají, když si psi lízáním čistí srst. Fakt, že všichni psi působí na alergiky stejně, ale neznamená, že by v takových domácnostech nemohl žádný chlupatý domácí mazlíček žít. Jen je potřeba probrat situaci s alergologem a společnými silami vybrat psí plemeno, které bude nejvhodnější. Nejdříve si ale svého vysněného psa raději vyzkoušejte. Zkuste pár hodin pobýt v domácnosti, která takového psa chová. Návštěva vám napoví, zda vaše alergie není příliš silná a zda se psem budete moci fungovat v jednom bytě.

A co byste měli u vlastního psa dodržovat?

    * Zvíře nesmí mít přístup do vaší ložnice, a to ani při zvláštních příležitostech.
    * Je nutné psa často koupat, aby mu v srsti ulpívalo minimum alergenů ze slin.
    * Užitečným pomocníkem mohou být filtry vzduchu, které bývají součástí vysavačů a dokážou ze vzduchu odstranit téměř všechny drobné částečky, na kterých ulpívají psí alergeny.

Zdroj: www.ulekare.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat