Máte nutkavou chuť na maso nebo čokoládu. Co se vám vaše tělo snaží říct?

Když chystáte oběd a krájíte syrové maso, sbíhají se vám sliny a nejraději byste se do flákoty zakousli? V noci vás budí chuť na sladké nebo se večer cpete brambůrky? Vašemu tělu chybí něco zásadního a přehnanou chutí na konkrétní jídlo se vám snaží naznačit, že je s ním něco v nepořádku.

Sladké

Pokud jste v depresi, nebo jste unavení, vaše tělo začne vyžadovat s největší pravděpodobností něco sladkého. Chutí na sladké také reaguje organismus na nízkou hladinu krevního cukru. Sladká jídla dokážou krevní cukr pozvednout velmi rychle.

Samostatnou kapitolou je čokoláda. Ta přestavuje prostředek k úniku z každodenního tlaku. Kromě toho je dokonalým spojením cukru a tuku, takže po ní řada lidí sáhne v případě, že se cítí zcela vyčerpáni.

Chuť na sladké je především u žen spojená s nedostatkem hořčíku, mědi a železa.  Objevuje se tak zejména s premenstruačním syndromem.

Slané

Neodolatelnou chutí na výrazně slaná jídla vám tělo naznačuje, že by potřebovalo mnohem víc vody. Sůl reguluje množství vody v těle, a pokud se začíná projevovat dehydratace, přepadne vás chuť na něco slaného. Sůl totiž zadržuje vodu a tělo si tak snaží udržet alespoň ty zásoby tekutin, které už má.

Chuť na slané je také projevem deficitu minerálů. Studie ukázaly, že ženy, které měly v jídelníčku málo kalcia, pociťovaly mnohem větší chuť na slané než ženy, které měly přísun vápníku dostatečný.

Pálivé

Máte nutkavou chuť na něco pálivého? Z hlediska zdraví to může být signál pro nedostatečnou činnost žlučníku a jater, které volají po povzbuzení právě ostrými jídly.

Kyselé

Podobně jako u chuti na sladké může být příčinou vyhledávání kyselých potravin nedostatek hořčíku. Také upozorňuje na možné problémy se slinivkou. Kyselá chuť podporuje trávení, játra a žaludek.

Chuť na maso

Pokud však nemáte chuť na nic jiného než maso, jde pravděpodobně o známku nedostatku vitamínu B12, tuku nebo železa. Také vám může tělo naznačovat, že má nízké množství zinku, který je velmi důležitý pro náš imunitní systém. Ten se vyskytuje hlavně v červeném mase a to právě bývá konzumováno v menším množství.

Chuť na sýr

I specifické chutě na různé sýry mají svůj význam. Pravděpodobné je, že vám chybí vápník. Nedostatek vápníku způsobuje nedostatečnou pevnost kostí a zubů a projevuje se právě chutí na mléčné a většinou slané výrobky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:59
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:44
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:30

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat