Jak si zajistit kvalitní spánek i během svých dnů

Spánek během „červeného období“ může být náročný. Bolest, nepohodlí a strach z úniku krve ztěžuje relaxaci a brání uvolnění. Jak být více v klidu? Dodržujte tato doporučení!

Ty šťastnější prožívají menstruaci bez problémů a v podstatě ani nevědí, že ji mají. Bohužel, méně šťastných je asi víc. Taky se zajímáte, jak „své dny“ prožít co možná nejpohodověji? Tohle jsou tipy, které napomáhají k přežití!

Udržujte sníženou teplotu

Pro klidný spánek je potřeba komfortní pokojová teplota. Během vašeho období se teplota těla trochu zvyšuje kvůli hormonům, což může být důvodem, proč dlouhé minuty nemůžete „zabrat“ Udržování pokojové teploty do 20 stupňů Celsia může snížit teplotu těla a zlepšit kvalitu spánku. V létě si pomozte zataženými roletami, průvanem či větrákem.

Přes den se zklidněte

Změny nálad, deprese a úzkosti jsou během menstruace velmi časté. K nejlepším způsobům, jak s těmito stavy bojovat, patří fyzická aktivita. Cvičení, jóga a meditace jsou přitom přímo ideální! Jakmile jim přes den věnujete trochu času, v noci budete klidněji spát. Ostatně, dechová cvičení snižují i stres…

Správně jezte

Během svého období se můžete cítit nafoukle a nepohodlně. I tyto stavy se dají zmírnit, a to s pomocí vyloučení mastných a kořeněných potravin. Také se před spaním snažte jíst jen lehké jídlo. Vyhnete se tak probuzení uprostřed noci a bolestem břicha.

Udělejte si pohodlí

Svalové křeče během menstruace se s klidným spánkem moc neslučují. Zkuste změnit své obvyklé místo pro spaní a pohodlně se uvelebte mezi několik polštářů. Mezi vhodné pozice přitom patří fetální poloha plodu. Lehněte si na bok a pokrčte nohy směrem k břichu, popřípadě si je mírně přidržujte rukama. Svaly se uvolní, což může zmírnit bolesti.

Dodržujte řádnou spánkovou rutinu

Choďte spát ve stejnou dobu každý den, a to včetně víkendů. Tělo si tímto způsobem vytvoří návyk, díky kterému pro vás bude snadné usnout během vašeho období.

Braňte úniku krve

Nejhorší noční můra při menstruaci? Ranní vstávání s obrovskými červenými skvrnami na prostěradle nebo povlečení. Je to tak stresující! Pod sebe si dejte ručník, používejte silně absorpční vložky určené speciálně pro noční spánek, popřípadě si obstarejte nepromokavé prostěradlo. Po psychické stránce se vám uleví.

Snažte se nebrat to tak vážně

Pokud pořád řešíte případné skvrnky od krve, narušuje to vaši pohodu i schopnost usínání. Jestli přijmete všechna opatření, není se čeho bát. V případě, že k úniku krve přece jen dojde, máte snad pračku, ne? Nic není tak černé, jak se zdá, proto menstruaci neberte tak vážně…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat