Hořký bílý prášek na klouby i chrápání. Co se skrývá pod zkratkou MSM

Bolesti kloubů, špatná kvalita nehtů nebo vlasů, ale i otoky, nebo dokonce chrápání. Běžné starosti, které čas od času řeší každý z nás, slibuje vyřešit bílý prášek jménem methylsulfonylmethan, který většina z nás bude znát pod zkratkou MSM. Jakým způsobem ho užívat, kde ho koupit a jak konkrétně funguje?

Detoxikace, hydratace a ochrana

MSM je v podstatě nejlépe vstřebatelná forma síry, která je pro naše tělo důležitým minerálem. Hlavní výhodou MSM je, že napomáhá detoxikaci našeho organismu a podporuje lepší vstřebávání minerálů a živin v našem těle, zlepšuje antioxidační procesy a napomáhá lepší hydrataci těla i orgánů.

Při pravidelném užívání MSM se zlepšují imunitní funkce organismu, zrychluje se hojení a dochází ke snížení bolesti kloubů, svalů. MSM má protizánětlivý účinek, tudíž chrání tělo před možnými infekcemi. Napomáhá i regeneraci ztuhlých svalů po vyšší zátěži, proto je tolik vyhledávané právě mezi sportovci.

MSM pozitivně působí na flexibilitu a pohyblivost kloubů, zmírňuje zánět a tlumí bolest, proto je doporučován lidem, kteří trpí kloubním onemocněním, jakým je například artritida nebo revma. Ve formě spreje se také doporučuje lidem, kteří trpí chrápáním. Změny k lepšímu testovaní lidé zaznamenávali již po čtyřech týdnech.

Vlasy a nehty

Je prokázáno, že MSM má velice příznivý vliv na kvalitu našich vlasů a nehtů. Až osmdesát procent dobrovolníků, kteří prošli testem, uvedlo, že zaznamenali rychlý růst vlasů i nehtů a to během několika měsíců.

Aktivní síra má vliv nejen na naše nehty a vlasy, ale také na kvalitu pleti. Vzhledem k tomu, že MSM napomáhá hydrataci těla, je pleť pružnější, méně zarudlá a napomáhá mírnění projevů akné.

Přírodní MSM

MSM je látkou, kterou obsahují i běžně dostupné potraviny, i když v menší míře. Mezi potraviny, ve kterých se aktivní síra nachází, patří například brokolice, zelí, kapusta, vejce nebo mořské řasy. Problém je v tom že tepelnou úpravou se minerál znehodnotí.

Kde ho pořídit?

MSM se prodává ve formě prášku nebo tablet v lékárnách, fitness centrech, mnohdy i v prodejnách se zdravou výživou. MSM ve formě prášku má silně hořkou chuť a není tak pro každého ideální. V takovém případě je snazší přijímat jej ve formě tablet, které jednoduše zapijete a rozpustí se až v žaludku.

Výhodou je, že u MSM nebyly prokázány žádné vedlejší účinky a produkt je velmi dobře snášen, je tudíž vhodný prakticky pro každého.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat