Několik důvodů, proč bychom měli i jako dospělí pravidelně číst

Někdo knihy hltá jako na běžícím pásu, někdo naopak nepřečte ani titulek v novinách. Četba je ale pro člověka velmi přínosná. Přečtěte si, proč byste měli přečíst alespoň tři knihy ročně.

Inteligence

V knihách naleznete mnoho slov, které v běžném životě nepoužíváte. Když si je uložíte do paměti a naučíte se jim rozumět, prohlubujete zároveň své vědomosti a rozšiřujete slovní zásobu. Ať chcete nebo ne, čím více budete číst, tím pestřejší bude vaše vyjadřování a tím lépe také budete působit na své okolí. Většina vážených lidí je velmi sečtělých. To se prostě cení.

Kvalitní spánek

Četba je jedním z nejlepších způsobů relaxace. Mozek se soustředí pouze na jednu věc a tělo si velmi dobře odpočine. Nejlepším způsobem, jak zúročit uvolnění těla a mysli četbou, je číst před spaním. Než půjdete spát, přečtěte si pár kapitol zajímavé knihy a tělo se vám odvděčí kvalitnějším a hlubším spánkem.

Rozšiřování fantazie

Fantazie je pro člověka velmi důležitá. Rozvíjí se nejen schopnost vizualizace čteného příběhu, ale také kreativita a myšlení vůbec. Knihy dávají svým čtenářům prostor pro přemýšlení a představivost a čím větší fantazii člověk má, tím veselejší jeho život je. Vezměte si příklad z dětí, které celé dětství prožívají s miliony krásných příběhů.

Odbourání stresu

Při četbě pracuje především mozek. Tělo se uklidní, tep se zpomalí a tělesný i duševní klid navodí pocit relaxace. Začtení se do dobré knihy je nejlepším způsobem, jak odbourat nahromaděný stres a přestat myslet na každodenní starosti.

Trénujete paměť

Čím více informací člověk posbírá, tím více se jeho paměť procvičuje. Čtení vyžaduje soustředění a rozvíjí tedy i schopnost koncentrace. Nejen u dospělých, ale především u dětí se četba velmi doporučuje. Napomáháte tím rozvíjet osobnost malého človíčka, jeho fantazii a učíte ho trpělivosti, kterou bude potřebovat při učení ve škole. Naučte se tedy pravidelně číst a přiveďte ke knihám i své ratolesti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat